Franchise partner

dátum 2008-07-08 idő 10:56

A Vianni nagyratörő tervekkel néz a jövő felé

A Vianni Kft. kilenc éve építi franchise hálózatát Nyugat-Magyarországon. Jelenleg 35 – elsősorban háztartási vegyi árut kínáló – üzletből áll a lánc, de terveik szerint havonta egy-egy új egység várja a vásárlókat. Mint Deák Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, Tatabányán 2008. május 21-én nyílik a legújabb (idén már az ötödik Vianni Üzlet), elvárásaik magasak, jellemzően 50 jelentkezőből 5 felel meg a kritériumoknak. Aki Vianni Üzletet szeretne nyitni, annak az adott - 3-5 ezer főnél nem kisebb lélekszámú – település frekventált helyén kell rendelkeznie olyan saját tulajdonú vagy bérelt helyiséggel, melynek alapterület minimum 70 négyzetméter.

Vianni franchise


Természetesen tőke is szükséges az induláshoz. A kezdő árukészlet körülbelül 6 millió forintos beruházást igényel, ehhez jön még az 1-1,5 milliót felemésztő, az új arculathoz és funkcióhoz illő berendezés költsége. A befektetés közel felét a cég 1 éves lejáratra, kamatmentesen meghitelezi. A rendszerbe kerülés díja 500 ezer forint plusz áfa, de ezért sok mindent kap is az új franchise átvevő: a Vianni Kft. mindenkire, személyre szabott üzleti tervet készít, és csak olyan partnerrel köt szerződést, akinél biztosítva látja az üzlet nyereséges üzemeltetését. Térítésmentesen kapnak a belépők munkaruházatot és több más az egységes arculathoz tartozó szükséges kelléket. A névhasználati díj havonta 30 ezer forint az 5000 főnél kisebb, és ennek duplája az annál nagyobb lélekszámú településeken. De ezt negyedévente visszakaphatja a tulajdonos, ha teljesíti a cég által elvárt reális forgalmi elvárásokat.

Vianni üzletlánc - franchise


A rendszerátvevők többféle segítséget is kapnak tevékenységükhöz: a know-how kívül az egyik, talán legfontosabb, a területi védettség, hiszen 30 ezer lakosnál kisebb településen csak egyetlen Vianni bolt nyithat, az annál nagyobb városokban azonban több is, de ehhez a már ott egységet üzemeltetők egyetértése szükséges. A hálózat működésére hatással lehet az az öt fős franchise tanács, amelynek tagjai az átvevők közül kerülnek ki, és negyedévente megtartott üléseiken vitatják meg a közös ügyeket. De a franchise átvevőkkel heti gyakorisággal kommunikálnak, minden fontos információt eljuttatnak hozzájuk. Szakmai képzéseket, rendezvényeket is szerveznek a partnerek támogatására.

A Vianni üzlettulajdonosok egy 5000 cikkelemből álló kínálatból tölthetik fel készleteiket, az Interneten OFF-LINE rendelő programon az árut megrendelve, melyet boltra szállítva egy hónapos fizetési határidővel kell kifizetniük a számlát.

A marketing és reklám tevékenység összehangolt: havonta háromszor juttatnak el alkalmanként mintegy 250-250 ezer példányban akciós katalógusokat a postaládákba, de az új üzletek nyitásakor speciális, arra vonatkozó „Nyitó újsággal” is megjelennek.

A Vianni hálózat Veszprém, Vas és Fejér megyében nagyon erős, Győr-Moson-Sopron, Komárom és Zala megyében várható a közeljövőben elsősorban fejlesztés. Ezt követően várhatóan a jövő év folyamán folytatódik a regionális terjeszkedés Tolna, Zala és Somogy megyében, későbbiekben a Duna vonalát átlépve további településeken jelenik meg a Vianni Üzlet lógója. Hamarosan óriásplakátokon és országosan terjesztett magazinokban is hirdetik a márkanevet, toborozzák az új partnereket. A belépni szándékozók között elsőbbséget élveznek az ABC jelleggel már üzemelő üzletek, élelmiszer-forgalmazásban jártas partnerek.


Virtuális kiállítóként az alábbi linken találja:
Vianni Kft.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Franchise partnereit keresi az Anjuna Ice Pops
dátum 2017-11-06 idő 10:15

Az Anjuna Ice Pops koncepció egészséges alapanyagokból készült prémium kategóriás jégkrémek készítésén és értékesítésén alapul.

Partnereit keresi a SMART Ingatlan franchise hálózat
dátum 2017-06-07 idő 15:30

A SMART Ingatlan hálózat 2014-es indulása óta folyamatosan fejlődik, jelenleg 36 iroda csatlakozott – és ez a szám folyamatosan nő.

A Card Group franchise partnerei alacsony befektetéssel, és minimális kockázattal kezdhetik meg tevékenységüket
dátum 2016-10-26 idő 13:23

Üdvözlökártyákat és ajándéktárgyakat forgalmazó franchise hálózat keresi partnereit hazánkban.

Olasz étterem-fagylaltozó koncepció keresi franchise partnereit hazánkban
dátum 2016-10-06 idő 16:04

A CiGusta hálózat 2011-ben nyitotta meg, első üzletét, a közkedvelt olasz konyhával próbál betörni a piacra. Azóta, a világ minden táján, csaknem 60 egységből álló hálózattal büszkélkedhet Mr. Dario Rabboni az étteremlánc alapítója, akinek jó érzéke és nagy tapasztalata van az élelmiszeripar rögös útján való eligazodásban.

Mexikói étteremlánc keres magyarországi franchise partnereket
dátum 2016-04-07 idő 07:40

Magyarországon keres franchise partnert a mexikói El Fogoncito étterem hálózat.