Franchise tanácsadás

A franchise többszereplős üzleti vállalkozás. Az ilyen típusú rendszerek a terjeszkedni vágyó, sikeres cégektől indulnak, ők a hálózat irányítói. Csatlakozó partnereik az adott márkanevet és a vállalkozási rendszer használatának jogát kapják.

A nemzetközi tapasztalatok szerint a franchise vállalkozásba lépő félnek általában a már befutott márkanév használata és a rendszergazda, valamint a rendszer tapasztalt tagjainak szakmai támogatása mellett a csődre sokkal kevesebb esélye marad. Azon hálózatok ahol a csatlakozó vállalkozók 70-80 %-a legalább 5 évig működik, sikeresnek mondhatók.

 
 
Cégünk, a DAKEXPO Franchsie Tanácsadó Kft. a Magyar Franchise Szövetség tagja. Felvételt nyertünk 2006-ban a Nemzetközi Franchise Tanácsadó Hálózatba (IFCN), melynek egyetlen kelet-európai tagja voltunk, egészen 2011-ig.
 
Cégünk részt vett nagy nemzetközi, illetve induló hazai hálózatok franchise dokumentációjának elkészítésében, nemzetközi terjeszkedésének megtervezésében, segítésében. Munkánk során betekintést nyertünk több mint ezer hazai és külföldi franchise rendszer működésébe és felépítésébe.
 
2004-től 2009-ig évi rendszerességgel szerveztük meg a Buybrand Show - Nemzetközi Franchise Kiállítást, mely felvonultatja a Magyarországon, valamint a régióban terjeszkedni vágyó hazai és külföldi franchise hálózatokat.
A cég vezető tanácsadója dr. Mandel Katalin 2008 áprilisától a Magyar Franchise Szövetség főtitkári posztját tölti be.
 

Franchise tanácsadási és hálózat-felépítési referenciáink

 
 
Jelenleg franchise tanácsadás szolgáltatásunk keretében a Matrackuckó, a Borháló borkereskedés és a Charge Me Up franchise hálózatok kiépítésében veszünk részt, valamint megkezdtük a Vitamin Szalon koncepció hazai terjeszkedésének kidolgozását.

 Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

Videó interjúk

TUDÁSTÁR - A megfelelő hálózat kiválasztása (06. rész)

A tudástárban a franchise rendszerekről és azok működéséről közlünk időről időre hasznos információkat. Célunk megismertetni minden érdeklődővel a franchise alapfogalmait, és alapvető ismereteit. Tovább haladva a megfelelő hálózat kiválasztásainak szempontjai kerülnek a vizsgálódás középpontjába.

TUDÁSTÁR - A franchise rendszergazda feladatai (05. rész)

A tudástárban a franchise rendszerekről és azok működéséről közlünk időről időre hasznos információkat. Célunk megismertetni minden érdeklődővel a franchise alapfogalmait, és alapvető ismereteit. Tovább haladva a rendszergazda szerepköre kerül a vizsgálódás középpontjába.

TUDÁSTÁR - A franchise átvevő feladatai (04. rész)

tudástárban a franchise rendszerekről és azok működéséről közlünk időről időre hasznos információkat. Célunk megismertetni minden érdeklődővel a franchise alapfogalmait, és alapvető ismereteit. Tovább haladva az átvevő szerepköre kerül a vizsgálódás középpontjába.

TUDÁSTÁR - Milyen a sikeres franchise hálózat? (03. rész)

A tudástárban a franchise rendszerekről és azok működéséről közlünk időről időre hasznos információkat. Célunk megismertetni minden érdeklődővel a franchise alapfogalmait, és alapvető ismereteit.Az előző részben megismerhették a franchise hálózat indításhoz szükséges tudnivalókat, így tovább haladva a sikeresen működő hálózatok titka kerül a vizsgálódás középpontjába.

TUDÁSTÁR - A franchise hálózat indítás tudnivalói (02. rész)

A tudástárban a franchise rendszerekről és azok működéséről közlünk időről időre hasznos információkat. Célunk megismertetni minden érdeklődővel a franchise alapfogalmait, és alapvető ismereteit. Az előző részben megismerhették a franchise hálózat indításhoz szükséges tudnivalókat, így tovább haladva a sikeresen működő hálózatok titka kerül a vizsgálódás középpontjába.

összes videó

Kiállítási naptár