Hírek, aktualitások

dátum 2015-11-11 idő 08:49

Jól alakul Romániában az idei év az IKEA-nak

A 2015-ös év az eddigi legjobb éve lesz az IKEA-nak Romániában forgalom tekintetében, a svéd bútorlánc úgy érzi, hogy akár 9 áruházat is elbírna az ország - írja a marketinginfo.
Az IKEA elkezdte megszerezni az engedélyeket második romániai üzletéhez - olvasható a Romania-Insider.com oldalon. A vállalat egyetlen üzlete az országban 12 százalékos bevételnövekedést produkált az idei első félévben, a cég forgalma 95 millió eurót tett ki. Ehhez 14 millió terméket kellett eladniuk, 7 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. Összesen több mint 3 millióan látogattak el az észak-bukaresti boltba.

"Akár 9 IKEA üzletre is potenciált látunk Romániában" - mondta el Stefan Vanoverbke régiós menedzser (az ő keze alá tartozik még Szlovénia, Horvátország és Szerbia is). A szakember nem árulta el, hol építik el a második romániai IKEA üzletet, sem azt hogy mennyit kívánnak a projektre költeni. A portál szerint az biztosra vehető, hogy valamelyik nagyváros, tehát Kolozsvár, Temesvár vagy Jász közelében.

A világ 43 országában több mint 340 IKEA áruház várja vásárlóit. Az áruházlánc az egyszerűen összeszerelhető bútorok eladására specializálódott, noha nem ezek a termékek képezik kizárólagos profiljukat. Az áruházak közel 90 százaléka az anyavállalat tulajdonában van, míg a fennmaradó áruházakat az IKEA Csoport franchise partnerei működtetik. Az IKEA Magyarországon 1990 óta van jelen. A budapesti Örs vezér téren nyílt meg az első, Budaörsön 1999-ben a második svéd lakberendezési áruház.

marketinginfo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?