Hírek, aktualitások

dátum 2015-11-20 idő 09:57

600 millió forintos fejlesztési programot indított a Fornetti

A Fornetti 600 millió forintos fejlesztési programot indított, amelynek első elemeként kialakított egy bútorüzemet Kiskunfélegyházán, 20 új munkahelyet teremtve - jelentette be Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezetője csütörtökön Kiskunfélegyházán, az új üzem átadásán tartott sajtótájékoztatón.

A fejlesztési program keretében a fagyasztott pékárut gyártó és forgalmazó vállalat modernizálja csomagolástechnikai eszközeit, fejleszti gépkocsiparkját. Már tervezik a romániai üzem bővítését is - mondta az ügyvezető. Hozzátette: az év végéig további 80 munkavállaló felvételét tervezik.  
 
A vállalkozásnak 2006 óta van saját bútorgyártó részlege, amelynek feladata a partnerek értékesítési pontjainak belső tervezése és felszerelése a termékek értékesítésére specializált bútorzattal. Vidács Gyula, a Fornetti operatív ügyvezetője tájékoztatása szerint a korábbi üzemükben hetente két értékesítési pont bútorzatát tudták elkészíteni, az új üzem pedig 5-6 üzlethelyiség bútorzatának cseréjét is el tudja végezni ennyi idő alatt.  
 
Csányi József (Nemzeti Fórum), Kiskunfélegyháza polgármestere arról beszélt, hogy a beruházás illeszkedik a város gazdasági fejlesztési tervéhez, amelynek a keretében 5 év alatt 500 új munkahely teremtését tűzték ki célként. Fontosnak nevezte, hogy a Fornettit nemrégiben felvásárló svájci Aryzta AG nem leépít, hanem fejleszti a vállalatot.   
 
Sebastian Gooding az MTI-kérdésére közölte, hogy ezer klasszikus franchise boltot üzemeltetnek, ezek számának bővítését tervezik. Reményei szerint a jövő év nyaráig mintegy 200 bolttal lesz több a hálózatukban.  
 
Elmondása szerint a magyarországi Fornettit nemzetközi vállalattá fogják fejleszteni. Jelezte: a jövő év tavaszán a Fornetti bekerül a németországi termékkatalógus-rendszerbe, de a termékeket már meg lehet vásárolni Németországban.
 
 
A Fornetti termékei 11 országban, több mint 2000 sütési ponton - 1800 "pékség a boltban" típusú üzletben, valamint franchise boltokban - találhatók meg.
 
A Fornetti Kft. Magyarországon 970 alkalmazottat foglalkoztat, külföldi leányvállalatainál még 500 dolgozója van. A vállalat 2014-ben mintegy 40 ezer tonna pékárut értékesített, árbevétele megközelítette a 22 milliárd forintot,
 
A nyilvános cégadatok szerint a mintegy 6 milliárd forint saját tőkével rendelkező Fornetti Kft. 2014-ben mintegy 5 milliárd forinttal növelte nettó árbevételét, amelyből az export mintegy 6,4 milliárd forintot tett ki. A társaság adózás utáni nyeresége meghaladta a 976 millió forintot a 2013-as 850 millió után.  
 
A több tőzsdén is jegyzett Aryzta AG a világ egyik legnagyobb fagyasztott pékipari termékeket forgalmazó vállalata, négy kontinensen üzemeltet pékségeket, több mint 60 márkanév alatt. Élelmiszeripari árbevételének 47-47 százaléka származik Észak-Amerikából, illetve Európából. A társaság legutóbbi tőzsdei jelentése szerint 2014-ben árbevétele 4,8 milliárd euró, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITA) 566 millió euró volt.
 
(szöveg: MTI)

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.