Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-29 idő 11:00

A 2013 év franchise hálózata a McDonalds Magyarország

Január 23-án sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére, a hazai franchise szektor legrangosabb eseményére. A Szövetség gálavacsoráját minden év elején rendezik meg, ahol számos díjat adnak át a szakma képviselőinek. Az Év Franchise Hálózata megtisztelő elismerést Pesei Tamás, a McDonald's Magyarország Kft. franchise controlling menedzsere vette át.
 
Magyarországon 25 évvel ezelőtt, 1988-ban nyílt meg az első McDonald’s gyorsétterem a Régiposta utcában. Az első franchise rendszerben működő hazai vállalatként ismert McDonald’s fejlődésében kulcsszerepet játszottak a hazai kisvállalkozások, amelyek jelenleg is a vállalat 96 éttermének közel felét franchise átvevőként üzemeltetik. A hálózat egységeiben az elmúlt 25 év alatt csaknem 1 milliárd vendég fordult meg, és jelenleg éttermeikben évente átlagosan 80 millió vendéget szolgálnak ki.
Napjainkban az ország számos pontján, valamennyi megyében található McDonald’s étterem. A cég központja és a 96 étterem együttesen közel ötezer embernek biztosít megélhetést.
 
 
A hazai McDonald’s éttermekben közel 300 termékajánlat közül választhatják ki a vendégek az ízlésüknek, igényeiknek leginkább megfelelőt. A magyar vendégek számos Európában bevezetésre kerülő új terméket az elsők között kóstolhatták meg, valamint voltak olyan magyar fejlesztésű szendvicsek, amelyeket más országok is felvettek az állandó termékpalettákra. Erre példa a sertés McFarm szendvics, vagy a reggeli Fresh McMuffin.
 
 
A McDonald’s az elmúlt negyedévszázad alatt a magyar gazdaság komoly szereplőjévé nőtte ki magát. A magyarországi beruházások eddigi összértéke eléri a 37 milliárd forintot, hazai beszállítóktól pedig 97 milliárd Forint értékben vásárolt alapanyagokat a vállalat.
 
Fotó: Kallus György
ViFe


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.