Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-13 idő 09:18

A 2013. év két díjazottja tartott színvonalas előadást az MFSZ márciusi rendezvényén

Magyar Franchise Szövetség március 10-én megrendezésre kerülő, szakmai klubdélutánjára ismételten számos, a franchise szakma iránt érdeklődő vállalkozó volt kíváncsi. A Hotel Buda Mercure szállodában tartott rendezvényen két fontos témát dolgoztak fel az előadók, a franchise rendszer építése, az abban való működés rendszergazdai, illetve átvevői oldalról.

Elsőként a 2013. év franchise átvevője, Penczné Bölcskei Zita, a Diego bajai franchise partnere osztotta meg tapasztalatait a résztvevőkkel. Elmondta, hogy öt év üzletvezetői tapasztalattal a háta mögött, adódott a lehetőség, hogy üzletvezetőből franchise partnerré lépjen elő. Annak ellenére, hogy 2009 tavaszától a Diego hálózat is erősen megérezte a gazdasági válságot, a bajai áruház folyamatosan a legeredményesebb egységek között tudott maradni.

Véleménye szerint, a franchise központtal való szoros együttműködése mellett, sikerének meghatározó tényezője, hogy áruházában nagyon stabil, összetartó dolgozói közösséget épített fel. Üzletében nincs fluktuáció, hosszú évek óta ugyanaz a nyolc fő látja el a bajai Diego áruház napi működését. Kollegáit egyenlő mércével méri, nemcsak a hibáikat, hanem a jó teljesítményüket is elismeri. A csapatszellem és az emberi kapcsolatok erősítésére minden évben több alkalommal szervez közös programokat, csapatépítő tréningeket.

A rendezvény második előadója, Pesei Tamás, a McDonald's franchise controlling menedzsere volt, aki mintegy másfél évtizede erősíti az aranyíveiről méltán ismert franchise hálózat hazai központját. A McDonald's a világ egyik legnagyobb, és legrégebbi múltra visszatekintő franchise hálózataként meghatározó szereppel bír a franchise történetében és fejlődésében. A hálózat alapítója, Ray Kroc volt az egyik első a világon aki felismerte azt, hogy egy hálózat hosszútávú sikere az egyes franchise partnerek egyéni sikerében rejlik. Hiába adott egy jó koncepció (elérhető ár, gyors kiszolgálás, minőségi alapanyagokból készült termék), ha a központ nem biztosítja és ellenőrzi, hogy minden üzlet ugyanazt a kiszolgálást, "vásárlói élményt" nyújtsa.  

Több, mint negyed évszázada már, hogy átadták hazánkban az első McDonald's gyorséttermet, amely Kelet-Európában is az elsőnek számított. Azóta hazánkban közel 100 étterem várja nap mint nap a vendégeit.

A hazai McDonald's egységek mintegy felét franchise átvevők üzemeltetik. A hálózat nagy hangsúlyt fektet a csatlakozó franchise átvevői képzésére, hiszen a partneri kapcsolatuk évtizedekre, vagy elhivatottságtól függően egy életre is szólhat. 

Az amerikai franchise központ, az egységes színvonalhoz nélkülözhetetlen alapoktól (minőségi alapanyagok, egységes arculat, automatizált működés és kiszolgálás) eltekintve nagy szabadságot ad a különböző kontinenseken működő franchise partnereinek. A hálózat legnagyobb újításai, többek között a Bigmac, Fishmac, vagy a gyerekek körében népszerű Ronald bohóc is átvevők ötlete által váltak világszerte ismerté.

A társadalomban és gazdaságban betöltött szerepével összhangban a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szemlélet és a környezetvédelem is a McDonald’s alapértékeit képzi. Ezek az éttermek mindennapi működésének is alapját képezik, sőt a vállalat partnereivel együttműködve azon dolgozik, hogy beszállítói hálózatában is elterjessze azokat. Az éttermek működésük során a környezetvédelem három meghatározó területén, a hatékony erőforrás-gazdálkodás, a környezettudatos csomagolás, valamint a korszerű hulladékgazdálkodás és teljes körű újrahasznosítás terén érnek el jelentős, a környezetünk számára is érzékelhető eredményeket.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.