Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-30 idő 09:55

A BÉFLEX és az Unicef stratégiai együttműködést valósítsanak meg

A BÉFLEX Zrt és az Unicef Magyar Bizottsága között megszületett az a megállapodás, melynek értelmében a két intézmény céljai összehangolásával, egymás elképzeléseinek megvalósítására a rendelkezésükre álló lehetőségek kihasználásával stratégiai együttműködést valósítsanak meg. A stratégiai együttműködés célja, hogy Felek egyes programok és akciók keretében közös tevékenység során valósítsanak meg humanitárius törekvéseket. (Béflex összeállítás)
 

Az UNICEF

 
Az UNICEF, 1946-os alapítása óta az ENSZ Közgyűlésének megbízásából a gyermekek védelmében tevékenykedik.
Az UNICEF világszerte a gyermekek jogainak szószólója, tevékenysége során elősegíti a gyermekek életben maradásához és fejlődéséhez szükséges alapvető jogok, így az egészségügyi alapellátás, a tiszta ivóvíz, az alapfokú oktatás, a gyermekek jogaira vonatkozó információk, háborúkban és természeti katasztrófákban gyorssegély és a lelki traumák kezelésének biztosítását. Az UNICEF munkáját a pártatlanság és a megkülönböztetéstől való mentesség jellemzi.
 
 
Az UNICEF működése során elsősorban a leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekeket és a legrosszabb helyzetű országokat támogatja. Szeretné elérni, hogy minden gyermek a lehető legnagyobb mértékben kiteljesíthesse képességeit.
 
Az UNICEF „program országai” olyan országok, amelyeknek nagy a gyermeknépessége, de kicsi az egy lakosra jutó nemzeti jövedelme (2000 dollár alatt van) és nagy a csecsemőhalandóság (1000 megszületett csecsemőből Nigerben 199, míg Svájcban 5 nem éri meg az egy éves kort. Magyarországon ez az arány 11/1000.). Ezekben az országokban az UNICEF saját irodát működtet. A világ 37 iparosodott országában (ide tartoznak Közép-Európa országai is) nincsenek UNICEF fejlesztési programok.
 
 
Az UNICEF a gyermekek érdekében végzett tevékenysége során olyan cégekkel lép együttműködésre, melyek elfogadják és magukénak érzik az UNICEF szellemiségét és erkölcsi normáit.  Akik a társadalmi felelősségvállalás (CSR) eszméjének jegyében felelős magatartást tanúsítanak a társadalommal szemben, pozitív képet alakítottak ki magukról, felelős munkaadói gyakorlatuk és környezettudatos működésük van.
 
Az UNICEF nem működik együtt olyan céggel, amely fegyverkereskedelemben vesz részt, valódi fegyverek másolatát forgalmazza gyerekjátékként, alkoholos italt vagy dohányárut gyárt, pornográf üzletben vesz részt, korrupt üzleti gyakorlatot folytat vagy megszegi a környezetvédelmi törvényeket. Az UNICEF elvárja az együttműködő partnertől, hogy annak tevékenysége ne sértse az ENSZ szankcióit, és olyan marketing gyakorlatot folytasson, mely nem ellentétes az Anyatej-helyettesítő termékek marketingjéről szóló nemzetközi kódex elveivel.
 
Az UNICEF neve, logója és emblémája nem bejegyzett védjegy ezért nem a hatályos magyar védjegyoltalmi jogszabályi előírások vonatkoznak rá, hanem egy speciális nemzetközi konvenció, az úgy nevezett Paris Convention (Párizsi Uniós Egyezmény) vonatkozik rá. Az UNICEF logójának felhasználásáról a nemzetközi szervezet rendelkezhet.
A Béflex a Magyar Franchise Szövetség tagja.
 
Forrás: beflex.hu; franchise.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.