Hírek, aktualitások

dátum 2015-04-14 idő 09:08

A Benetton nagy változások elé néz

A divatos ruházati cikkeiről és polgárpukkasztó reklámjairól világhírűvé vált Benetton nagy változások elé néz. A tavaszi kollekció már kész, úgyhogy a Luciano Benetton és testvérei által 1965-ben alapított családi vállalkozás új utak felfedezésére készülhet. (nol.hu összeállítás)
 
Forrás: nol.hu
Szerző: Kriván Bence
 
A divatos ruházati cikkeiről és polgárpukkasztó reklámjairól világhírűvé vált Benetton nagy változások elé néz. A tavaszi kollekció már kész, úgyhogy a Luciano Benetton és testvérei által 1965-ben alapított családi vállalkozás új utak felfedezésére készülhet. A cégbirodalomban tervezett szerkezetváltást a Benetton família 10,3 milliárd eurósra hízott vagyonát kezelő Edizione holding vezényli le – értesült a Bloomberg. (nol.hu összeállítás)
 
 
Az első lépés a repülőtéri vámmentes boltokat üzemeltető World Duty Freeben (WDF) lévő 51 százalékos üzletrész március végi eladásával már megtörtént. Ebből kiszállt a Benetton, és egyrészt Olaszország legnagyobb sztrádaéttermi láncát, az Autogrillt szeretné fejleszteni a WDF-ért kapott 1,3 milliárd euróból, másrészt a „névadó” üzleti tevékenységet jelentő ruházati cikkek gyártását szeretné erősíteni külföldi partnerek bevonásával.
 
Az Autogrill-hálózat bővítéséhez is tőkeerős társakat keres a trevisói székhelyű cégóriás. Nincs kizárva, hogy az autópálya-pihenőhelyeken megtelepedett, 2,3 milliárd euró piaci értékű Autogrill a konkurensek felvásárlásával növelné tovább piaci részesedését. Benettonéktól – amint azt egykori Forma–1-es csapatuk is igazolja – nem idegen a sebesség. A család tulajdonos abban az Atlantia nevű cégben, amelyhez az autópályadíjakat beszedő Autostrade per l’Italia és a fővárosi repülőtereket üzemeltető Aeroporti di Roma is tartozik.
 
Az utóbbi két vállalat piaci terjeszkedéséhez is partnereket keresnek, akár saját tulajdonrészük csökkentése árán is. Eközben a Benetton családi ékszereként kezelt divatcég hajója megállíthatatlanul süllyed. S noha folyamatosan merik ki belőle a vizet, anyagi helyzete nem javult látványosan. A gyártást főleg Olaszországra koncentráló, az értékesítést viszont világszerte – a család szempontjából költségkímélő – franchise rendszerben végző Benettont a Zarát birtokló Inditex csoport küldte lejtőre.
 
A világelsővé előlépő spanyolok térnyerésére az olaszoknak nem volt csattanós válaszuk, a tőzsdei árfolyamesést látva, 2012-ben inkább ismét családi kézbe vették a vállalatot. Akkor a divatcég értéke már egymilliárd euró alá csúszott, noha az ezredforduló után ennek több mint négyszeresét érte. A rendrakás feladata a Boston Consulting Grouptól egy éve igazolt Marco Airoldira vár, aki a gyorsan fejlődő ázsiai piacokon erősítené a cég jelenlétét, és Afrikát is felvenné a Benetton harsány színekkel megfestett világtérképére.
 
Forrás: nol.hu
Cimkék: Benetton, ruházat


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.