Hírek, aktualitások

dátum 2014-08-26 idő 09:14

A Burger King felvásárolná a Tim Hortons kávézó hálózatot

A Burger King tovább növelné piaci részesedését az elsősorban kávéra és fánkra specializálódott kanadai Tim Hortons felvásárlásával. A cég központjának Kanadába költöztetése is tervben van a kedvező adózási szabályok miatt. (napigazdasag.hu összeállítás)
 
A Tim Hortons Kanada legnagyobb kávézó hálózata, több mint 4500 étteremmel rendelkeznek az országban. Augusztusi közleményük szerint az idei évben várható profit meghaladja az elemzői várakozásokat.
 
 
A Burger King közleménye szerint a felvásárlással a két cég közösen évi 22 milliárd árbevételre számíthat, összesen 18 ezer étteremmel fog rendelkezni és 100 országban lesz jelen. A kanadai Tim Hortons cég és a Burger King többségi tulajdonosa a 3G Capital jelenleg tárgyalásokat folytat, további információkat egyik cég sem közölt.
A tervek között felmerült, hogy a Burger King is Kanadába tenné át székhelyét az USA-ból.
 
 
Az utóbbi időben az Egyesült Államok nagy árbevételű cégei minden lehetséges módon megpróbálták csökkenteni a befizetendő adó mennyiségét - ennek egyik módja a költözés. A Burger King jelenleg 40 százalékos társasági adót fizet Amerikában, amennyiben központjukat Kanadába költöztetik, csak 26,5 százalékos adóval kell számolniuk. Az amerikai cégek körében a legnépszerűbb potenciális célpont Írország, ahol csak 13 százalék a társasági adó mértéke. Barack Obama elnök már megígérte, hogy gátat szab a költözési hullámnak.
 
Az idei év első negyedévében, a számottevően csökkenő árbevétel ellenére jelentősen nőtt a Burger King nyeresége. Ennek oka, hogy a jelenleg floridai székhelyű vállalat 2013-ban 360 éttermet újra franchise-ba adott, emiatt jelentősen, 86 százalékkal csökkentek az éttermekkel kapcsolatos kiadásai. Az árbevétel 26 százalékkal, 240,9 millió dollárra esett, de a profit 60,4 millió dollárra, azaz részvényenként 17 centre nőtt.
A felvásárlás hírére a Burger King részvényei 1, a Tim Hortons papírjai pedig 3 százalékot erősödtek a tőzsdén.
 
Forrás: napigazdasag.hu
Szerző: Kéri Gergely


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.