Hírek, aktualitások

dátum 2016-04-21 idő 09:38

A CBA továbbra sem várná vasárnap a vásárlókat

A vasárnapi zárva tartásra vonatkozó törvényt a CBA elnöke, Baldauf László is szorgalmazta, és kiállt létjogosultsága mellett. Véleménye szerint családok mennek tönkre a vasárnapi munkavégzés miatt, most mégis kinyitják egyes üzleteiket. A helyzet kettőssége miatt többen is megkeresték Baldauf Lászlót, az alábbiakban az index.hu-nak adott válaszát olvashatják.
 
„Ahogyan azt korábban számos fórumon hangoztattam, több fontos szempont miatt kedvezőnek tartottam a vasárnapi nyitva tartás korlátozását, mely a több tízezer kereskedelmi alkalmazott számára megteremtette a pihenés, a családi együttlét lehetőségét. Az újbóli nyitás sajnos a kereskedelemben dolgozók, és ezzel együtt családjaik számára is komoly nehézséget jelentenek.
 
 
Az érdekeltségembe tartozó üzletek vonatkozásában kollégáimmal együtt alaposan megvizsgáljuk azt, hogy mely üzleteknél tudjuk megtenni azt, hogy vasárnap továbbra is zárva maradjunk. Szívem szerint egyik kereskedelmi egységemet sem nyitnám ki, de a megváltozott körülményeket – konkurens üzletláncok újranyitását - nekem is figyelembe kell vennem.
 
A vasárnapi nyitva tartás korlátozásának eltörlése komoly mértékben veszélyezteti a hazai tulajdonú családi-, illetve kisvállalkozásokat, akik számára a vasárnapi működés lehetősége a túlélést jelentette. A döntés hatására komoly mértékű bezárási hullám következhet be."
Cimkék: brand


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.