Hírek, aktualitások

dátum 2016-01-14 idő 09:35

A COOP is üdvözli a sertéshús áfacsökkentését

A földművelésügyi miniszter a vecsési COOP boltban tájékozódott a hústermékek árcsökkenéséről, amely a január 1-jétől bevezetett forgalmiadó-mérséklés nyomán valósult meg. Fazekas Sándor miniszter felszólalásában elmondta: azzal, hogy a kormány 27-ről 5 százalékra csökkentette a tőkehúsok áfáját, a fogyasztói árak is akár 17 százalékkal eshetnek. Látható, hogy az áfa mérséklése nyomán többféle tőkehús ára ezer forint alá csökkent kilogrammonként. A vásárlók, mivel éppen a sertéshúsra költik a legtöbbet, ezzel országos szinten, egy év alatt mintegy 25 milliárd forintot spórolhatnak meg. 
 
 
Nagy öröm számunkra, hogy a kormányzati intézkedés hatását felmérő esemény helyszíne a vecsési COOP üzlet – jelentette ki Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke. Az idei évben hetven éves szövetkezeti múltra visszatekintő COOP mindig is fontosnak tartotta a vidéki üzletei színvonalas működtetését, amely nélkül ma már elképzelhetetlen lenne a magyar kereskedelem. Csepeli Lajos az áfacsökkentésről szólva elmondta: „a COOP-nál örülnek a forgalmi adó mérséklésének, hiszen a sertéshús áfájának csökkentése a fogyasztói árakban is megjelenik. Ha pedig a vásárló bejön hozzánk húst venni, minden esélyünk megvan arra, hogy mást is vegyen
 
 
A piac tisztulását és a fogyasztás bővülését várjuk a sertéshús áfájának csökkentésétől – jelentette ki az eseményen Szegedi Zsolt, a Nagykun-Hús Kft. tulajdonosa, aki kifejtette: megalakulásuk, 1992 óta a COOP partnereiként közösen tesznek a sikerért és a vevők elégedettségéért.
 
Forrás: elelmiszer.hu
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.