Hírek, aktualitások

dátum 2016-01-14 idő 09:35

A COOP is üdvözli a sertéshús áfacsökkentését

A földművelésügyi miniszter a vecsési COOP boltban tájékozódott a hústermékek árcsökkenéséről, amely a január 1-jétől bevezetett forgalmiadó-mérséklés nyomán valósult meg. Fazekas Sándor miniszter felszólalásában elmondta: azzal, hogy a kormány 27-ről 5 százalékra csökkentette a tőkehúsok áfáját, a fogyasztói árak is akár 17 százalékkal eshetnek. Látható, hogy az áfa mérséklése nyomán többféle tőkehús ára ezer forint alá csökkent kilogrammonként. A vásárlók, mivel éppen a sertéshúsra költik a legtöbbet, ezzel országos szinten, egy év alatt mintegy 25 milliárd forintot spórolhatnak meg. 
 
 
Nagy öröm számunkra, hogy a kormányzati intézkedés hatását felmérő esemény helyszíne a vecsési COOP üzlet – jelentette ki Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke. Az idei évben hetven éves szövetkezeti múltra visszatekintő COOP mindig is fontosnak tartotta a vidéki üzletei színvonalas működtetését, amely nélkül ma már elképzelhetetlen lenne a magyar kereskedelem. Csepeli Lajos az áfacsökkentésről szólva elmondta: „a COOP-nál örülnek a forgalmi adó mérséklésének, hiszen a sertéshús áfájának csökkentése a fogyasztói árakban is megjelenik. Ha pedig a vásárló bejön hozzánk húst venni, minden esélyünk megvan arra, hogy mást is vegyen
 
 
A piac tisztulását és a fogyasztás bővülését várjuk a sertéshús áfájának csökkentésétől – jelentette ki az eseményen Szegedi Zsolt, a Nagykun-Hús Kft. tulajdonosa, aki kifejtette: megalakulásuk, 1992 óta a COOP partnereiként közösen tesznek a sikerért és a vevők elégedettségéért.
 
Forrás: elelmiszer.hu
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.

Megmaradnak a világörökségi területeken a diszkont üzletláncok
dátum 2018-01-08 idő 10:43

Az új jogszbályi környezet ellenére megállíthatatlan a növekedés a diszkont hálózatok növekedése. Ügyesen hárítják azokat a szigorításokat, amelyek január elsejétől kitiltják őket a világörökségi területekről.