Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-02 idő 10:41

A Déli pályaudvarnál vasárnap is nyitva lesz a CBA

Hatalmasat kaszálhat a Déli pályaudvarnál lévő CBA a vasárnapi boltzáron, a törvény ugyanis rá nem vonatkozik. Bár a helyiek bizonyára örülnek majd, hogy lesz hol vásárolniuk vasárnap is, a bolt alkalmazottai inkább otthon maradnának. A franchise jogokat birtokló CBA Kereskedelmi Kft. ugyanakkor nem kötelezi bezárásra vasárnaponként az üzletet.
 
Forrás: penzcentrum.hu
Szerző: Nagy Bálint
 
A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény értelmében március 15-e után is nyitva maradhatnak - mérettől függetlenül - azok a boltok, amelyek közforgalmú vasúti pályaudvarok területén helyezkednek el. Nos, a fővárosban összesen egy ilyen üzlet van:
 
"MÁV-ingatlanban egyedül a Budapest-Déli pályaudvaron van ismert kiskereskedelmi láncnak, a CBA-nak egy ezer négyzetmétert meghaladó üzlete. Elszórtan azonban több régióban is találhatók ismert lánchoz nem köthető kisméretű kereskedelmi egységek a törvény hatályán kívül eső ingatlanokban"
- tudtuk meg a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától.
 
 
Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója a Pénzcentrum érdeklődésére megerősítette: mivel a törvény lehetővé teszi, így tudomása szerint franchise partnerük a "CBA Déli ABC Nagyáruházat" továbbra is nyitva tartja vasárnaponként.
 
Bár a kommunikációs igazgató franchise rendszergazdaként a munkaviszonnyal kapcsolatban nem tudott részleteket elárulni, a Déli Nagyáruház boltvezető helyettese viszont a Pénzcentrum helyszíni szemléje során már közlékenyebb volt. Mint elmondta, egyelőre a bolt vezetősége, és így az alkalmazottak sem kaptak tájékoztatást arról, mi lesz a sorsuk. Azt ugyanakkor hozzátette, a belső szabályzat szerint a beosztásokat 1 héttel előre kell kiadni, tehát hamarosan tiszta lesz a kép.
 
A helyettes szerint egyébként a Déli CBA alkalmazottainak többsége annak örülne, ha a bolt nem nyitna ki vasárnaponként. Véleménye szerint azonban a legtöbb ott dolgozó azzal nincs tisztában, ez mivel járna. Szerinte ebben az esetben akár fizetéscsökkentés és/vagy munkaidő-átcsoportosítás is szóba jöhetne. Arról viszont nincs információnk, hogy a Déli CBA dolgozóinak mekkora vasárnapi bérpótlék jár.
 

A Déli CBA lehet az aranytojást tojó tyúk

 
Mindenképp érdekes, hogy bár a CBA még novemberben a leghatározottabban támogatta a vasárnapi boltzárat, ma már nincs ellenére, ha egyik partnere versenyelőnybe kerül a törvényi kiskapu miatt. Pedig a CBA Kereskedelmi Kft., mint a franchise jogok birtokosa vélhetően minden tagnak előírhatná, hogy márpedig a "kereskedelmi dolgozó pihenésének, családi életének biztosítása miatt" minden partnernek be kell zárnia vasárnap.
 
Bár arról nincs tudomásunk, eddig hogy muzsikált a Déli Nagyáruház vasárnaponként - a Blikk információi szerint közepesen erős nap szokott lenni -, nem kell azonban a kiskereskedelem szakértőjének lenni ahhoz, hogy megjósoljuk, hogyan alakul majd a forgalom a márciusi határidő utáni vasárnapokon. Különösen, hogy lokációját tekintve igencsak jó helyen található az üzlet - itt van a 2-es metró végállomása, az ideiglenesen nem üzemelő pályaudvar és 3 kerület is karnyújtásnyira van.
 
Főként, hogy a boltban a választék is meglepően magas színvonalú. A Pénzcentrum a helyszínen azt tapasztalta, bár maga az ingatlan hagy némi kívánni valót maga után, az áruk minőségével és a választékkal alapvetően nincs gond. Kifejezetten jó volt például a zöldség-gyümölcs, vagy például a sajt választék, sőt vannak például bio és különböző egyedi igényekre szabott termékek is bőven a polcokon.
 
Forrás: penzcentrum.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.