Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-24 idő 09:37

A DH tulajdonosai új ingatlanközvetítői hálózatot alapítottak

A Duna House tulajdonosai új ingatlanközvetítői hálózatot indítanak. A SMART októberben startolhat, mellyel a megélénkülő ingatlanpiaci lehetőségeket igyekeznek kihasználni. Ez a lépés csak tovább erősítheti azt a nézetet, hogy a lakáspiac helyzete egyre javul. (portfolio.hu összeállítás)
 
A Duna House tulajdonosai új ingatlanközvetítői hálózatot alapítottak, SMART névvel. Az új hálózat infrastruktúra szempontjából startra készen áll, az első irodák októberben nyílhatnak meg. Becsléseik szerint 2015 végére az irodák száma elérheti a 30-50-et, de számuk valamelyest emelkedhet is.
 
 
Megkeresésünkre elmondták: a válság kezdete óta nagy mértékben szűkült és ezáltal tisztult az ingatlanközvetítői piac. A szektorra jellemző, hogy nagyon alacsony a belépési korlát, jó piacon elegendő egy mobiltelefon és egy online hirdetési csomag, nehezebb piacon azonban ez nem lehetett eredményes, így sokan feladták tevékenységüket. 2014 év eleje óta azonban jelentős fellendülés érzékelhető az értékesítési volumenben és a Duna House becslései szerint ez a tendencia marad a következő években is. Javuló piacon belül pedig kétségtelenül újra nő majd az új belépő ingatlanközvetítők száma.
 
Tapasztalataik szerint, a kisebb, független irodák részéről igény figyelhető meg a hálózati csatlakozásra. Ezt az igényt a piaci mozgások is bizonyítják. Az utóbbi 2-3 évben több új hálózat is indult, egyesek 20 vagy akár 40-60 irodát is össze tudtak fogni ezalatt a pár év alatt. A Duna House-ban ezt az igényt nem lehet/lehetett lekezelni, ami szintén az új hálózat elindítása melletti érvként szolgált, illetve meglátásuk szerint a Duna House rendszerben szinte egyáltalán nincsenek már lefedetlen, szabad területek.
 
 
Az egyik jelentős különbség a Duna House és a SMART hálózat között, hogy míg a DH-ban elsősorban más szektorokból érkezett vállalkozók a Franchise Partnereik, addig a SMART-ban többnyire olyan partnerekre számítanak, akik ingatlanos múlttal, tapasztalattal rendelkeznek. 
A két hálózat egymással együttműködik majd a jövőben. Az együttműködés két területen nyilvánul meg: A SMART Ingatlan használja a meglévő Duna House know-how-t és infrastruktúrát, illetve egymás Kiemelt Megbízásait is értékesíteni fogják. Ugyanakkor másik oldalról pedig tudatosan szeretnének versenyt kialakítani a két hálózat között, így például az értékesítés vezetés külön fog működni a két hálózatban.
 
Forrás: portfolio.hu
Virtuális kiállító: Duna House Franchise Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.