Hírek, aktualitások

dátum 2014-05-22 idő 09:23

A DiVino megnyitotta az első vidéki borbárját

A Fiatal Borászok Egyesülete, azaz a Junibor, és a DiVino egymással szorosan összekapcsolódó nevek. Mondhatni, legújabb korunk igazi sikertörténete az övék. (hvg összeállítás)
 
Három éve már annak, hogy a Tigris étteremben egy vacsorán Bánki Sándor és Duska Sándor először ejtette ki nagyobb társaságban a DiVino nevet. A tulajdonosok éppen az első borbár nyitása előtt voltak, sok teendővel, s nagy várakozásokkal, amiket akkoriban nem is értettünk igazán. – írja Csíki Sándor, a hvg.hu újságírója. Mi tagadás, gyorsan elteltek az évek, és a hamar népszerűvé váló DiVino felcseperedett.
 
 
A múlt héten már a harmadik DiVino hivatalos megnyitójára mentünk, amikor, szinte napra pontosan háromesztendő után, a Debrecenbe tartó külön buszon Hernyák Tamás (Etyek) felelevenítette, hogy ifj. Gál Tibor (Eger) miként ábrándozott egy olyan borbárról, ahol a polcokon kizárólag a Junibor ifjú borászainak boraival telt palackok sorakoznak. Szép terv, állapították meg jó nagyot bólintva rá, ám úgy gondolták, hogy ez messze meghaladja a lehetőségeiket. Aztán, mintha a fiatal borászok történetét Hollywoodban írnák, megcsörrent a telefon. A vonal másik végén Gere Andrea Villányból: a DiVino tulajdonosai (a Bánki-Duska páros) borbárt nyitnak a Bazilika szomszédságában és szívesen társulnának az ifjú borászokkal.
Így született meg az első DiVino Budapesten, a Szent István téren 2011-ben, amit aztán a Gozsdu udvarban megnyílt második követett. Most május 15-én pedig buszra ültették a „szaksajtót”: a DiVino franchise hálózat hivatalosan is megnyitotta az első vidéki borbárját Debrecenben, a Nagytemplom közelében.
 
 
A Nagytemplom közelsége már csak ezért is fontos, mert a DiVino feeling éppen a belvárosias, patinás környezettel, az utcára is nyitott térrel, levegősséggel, és persze, a fiatalos lendülettel azonosítható. A debreceni borbár a belváros közepén található, 90 nm belső térrel, 35 nm terasszal. A Szent István Bazilika melletti bárhoz hasonlóan a DiVino Debrecen tőszomszédságban is akad egy szökőkút, és a terasz környezetében a köztéri padok további hívogató helyeket kínálnak, ahonnan rálátás nyílik a város jelképére, a Nagytemplomra is. Az itteni borbár stílusa, a betonpultnak és a faelemeknek is köszönhetően, a Szent István téri hangulatot idézi.
Ha pedig már franchise, cseppet sem nem meglepő, hogy a debreceni koncepció megegyezik a fővárosival. A bárban kizárólag a fiatal magyar borászok borai kóstolhatók. A kínálatban a Junibor 26 borászának, 9 régióból származó 104 bora található. Ehhez kapcsolódik a borkorcsolya kínálat, amely tapasokból (kenő hármas, tatárbifsztek, sonkatál, sajttál), hamburgerből és salátákból áll.
 
 
A debreceni DiVino borbárt Tóth Attila, a Hajdú Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, a DiVino franchise tulajdonosai, Bánki Sándor és Duska Sándor, valamint a DiVino Debrecen tulajdonosa, Sipos Tamás nyitotta meg, újságírók jelenlétében.
 
Tóth Attila többek között utalt rá, hogy nagy szükség volt már Debrecenben egy olyan helyre, ahol megfelelő minőségű kínálat érhető el a közelben lévő tokaji borvidékről, de az ország távolabbi borrégióiból is. Bánki Sándortól pedig nem mellesleg megtudtuk, arra törekednek, hogy a DiVinosok szakmai felkészültségüket a nemzetközi WSET (Wine and Spirit Educational Trust) képzés magyarországi tanfolyamain alapozzák meg. Erre már a budapesti, Szent István téri épületben működő DiVino Wine Schoolban is lehetőség van. A borbároknak persze Juniboros szakmai felügyelete van.  
 
A Szent István téri DiVino házigazdája, szakmai vezetője a móri Miklós Csabi, a Gozsdut az etyeki Hernyák Tamás, a DiVino Debrecent pedig az egri ifj. Gál Tibor látja el szakmai tanácsokkal, aminek része, hogy rendszeresen személyes jelenlétükkel is segítik a munkát. A megnyitón Árvay Angelika, a Junibor Egyesület elnöke is jelen volt, aki különösen annak örül, hogy a tokaji borok is kiváló bemutatkozási lehetőséget kapnak a borvidékhez közel megnyílt új helyen.
 
Forrás: hvg.hu
Szerző: Csíki Sándor
Kép forrás: DiVino Facebook-oldal


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?