Hírek, aktualitások

dátum 2016-06-22 idő 09:17

A DolceDance Tánciskola franchise partnereit keresi

Idén kilenc éve, hogy megnyitották első tánciskolájukat Szegeden. Azóta folyamatos fejlesztések mellett nyíltak újabb és újabb városokban DolceDance Tánciskolák, így napjainkra országos hálózattá fejlődtek.
 
Most egy komolyabb lépésre készülve franchise rendszerben szeretnének tovább lépni. Ebből az alkalomból beszélgettük a két alapító tulajdonossal: Baranyi Anettel és Sipos Zsolttal.

Franchiseportal(FP): 

Hogyan merült fel az ötlet, hogy saját tánciskolát nyissanak? 

Baranyi Anett(B.A.):

Ez egy nagyon régről induló történet!

Négy éves koromban vettem részt az első jazz balett órámon és onnan folyamatosan tanultam táncolni.
Jazz balett, fitnesz, társastánc volt a folyamat. Édesanyám szerint, ahogy állni tudtam már látszott, hogy másképpen mozogtam, mint a többi gyerek.

Engem a tánc mindig kikapcsolt, erőt adott, feltöltött és átsegített a rosszabb napok nehézségein. Inkább csak éreztem, mint tudtam, hogy nagyon szeretnék segíteni az embereknek, ennek jelei már az óvodában megmutatkoztak, ahol a gyámoltalanabb gyerekeket pártfogásomba vettem.

Ahogy egyre több időt töltött ki az életemben a tánc, úgy lett számomra egyre világosabb, hogy ezzel másoknak is tudok segíteni. Az iskolában is magabiztosságot adott az, hogy a tánc révén megszoktam a szereplést.Így egy-egy felelés esetén már nem okozott ez problémát számomra, magabiztosan tudtam megnyilatkozni mások előtt.Az első tanítványom a testvérem volt, aki szintén magabiztosabbá vált általa.

Elmondhatom, hogy gyerekkori álmom valósult meg Zsolt segítségével. Neki köszönhetem, a biztos hátteremet és azt, hogy mindig van kire támaszkodni. Szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, ami számomra a legnagyobb örömet adja: a tánccal.

Minden nap feltölt energiával, hogy látom a tanítványaimat, az ő fejlődésüket. Ugyanilyen pozitív hatással van rám, hogy látom a tanári csapat is hasonlóan motiválja a diákjaik fejlődése. A célom, hogy a tánccal, önmagunk kifejezésével, próbáljunk minél több korosztályt megérinteni és minél több országba elvinni azt a fajta hozzáállást és szemléletet, amit a DolceDance képvisel.

Mi nem egy átlagos tánciskola vagyunk, olyan közösséget hoztunk létre, ahol a szeretet,  összetartozás és önfejlesztés meghatározó szerepet tölt be. Életre szóló barátságok szövődnek a foglalkozásainkon.
FP:

A hallottak alapján ez több mint hivatás...

B.A.:

Igen, valóban több. Jó látni, hogy a hozzánk járó vendégek a mindennapokban fontosnak élik meg a táncot.
Aki ellátogat hozzánk, az az első óra után folyamatosan változáson megy keresztül, a tízedik órán már látszik a tánc jótékony hatása.
 
A nők nőiesebbekké, a férfiak határozottabbakká válnak. A tánc önbizalmat, tartást biztosít mindenki számára.
Tanítványok mesélik, hogy a környezetük is észreveszi a pozitív változásukat: többet mosolyognak, kedvesebbé és nyitottabbá válnak, sőt jobban teljesítenek a munkájukban. Nagyon fontos, hogy ők a tánc jótékony hatásán túl kiemelik az oktatók emberségét, segítőkészségét, elhivatottságát.
 
Hálával gondolunk azokra, akik segítenek bennünket a mindennapokban. A tanáraink azt a lendületet és alázatot viszik tovább az oktatáson, ami elengedhetetlen a táncoktatáshoz, tanuláshoz.
 
FP:
 
Milyen tervek vannak a továbblépésre, hiszen már három ország harminc városában van jelen a tánciskola?

Sipos Zsolt(S.Zs.):

Igen valóban sikerült Magyarországon kívül, Szerbiában, Romániában is megjelennünk.
Nagyon sok esetben, abban a városban ahol megnyitottunk, a közeli városokból is átjártak, abból viszont adódott az igény ott is nyitni kell. Elsősorban tehát nem is az egységeink számát akarjuk fejleszteni, hanem a meglévők kapacitását. 

Ez jelenti, hogy szeretnénk elérni a hét minden napján való oktatást és a hozzánk köthető egyéb városi programok körét is bővítenénk.Az oktatás esetében, minél szélesebb táncoktatási palettával, jelennénk meg. Ez azonban a tanári karunk fejlesztését igényli elsődlegesen. 

B.A.:

A salsa hegemóniáját megtörik már az egyéb táncok, így a hozzánk járók már nem csak a "sláger" táncokat keresik, hanem nyitottak másra is.
 
Ez óriási előrelépés. Mert a tánc olyan, mint az idegennyelvtudás: minél több, annál értékesebb.A tánc mindenkinek kell, minden ember szeretné magát jobban érezni a munkájában, a mindenapjaiban. 
Arra törekszünk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a tánctanulást.
S.Zs.:

Fel kellett ismernünk, hogy a fejlődésünk üteme és nagysága már meghaladja az erőnket, energiánkat így szükségessé vált a céljaink és az odavezető eszközeink újratervezése.

A továbblépést a franchise rendszer jelentheti, iránya pedig Magyarországon túlmutat.A franchise rendszert elsődlegesen a határon túli terjeszkedés eszközének tekintjük. Természetesen itthon, néhány hazai átvevővel kezdjük tesztelni a rendszert, és az itt szerzett tapasztalatok alapján fogjuk intenzíven elindítani a külföldi terjeszkedésünket. 

Dolce Dance bemutató

FP:

Mennyi időt vesz igénybe egy DolceDance egység kialakítása?

S.ZS.:

A szerződés aláírása után 4-5 hónappal már megnyithat a tánciskola. Ebben benne a van a tanárok kiválasztása, képzése és akkreditálása és az előkészítő marketing is.

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.