Hírek, aktualitások

dátum 2014-05-29 idő 09:16

A Domino's Pizza az Olaszországban való megjelenést fontolgatja

Az Olaszországban való megjelenést fontolgatja a Domino's Pizza.

Annak ellenére hogy Olaszország nem tűnik ideális helynek a Domino's Pizza franchise hálózat számára, az amerikai lánc vezetősége továbbra is optimistán tekint a "pizza őshazájában" való megjelenés lehetőségére.

Olaszországban várhatóan (kiváltképp a kezdetekben) vegyes érzelmekkel fogadnák az amerikai étteremlánc megjelenését, ellenben Patrick Doyle (a hálózat ügyvezetője) szerint házhozszállítás szolgáltatásukkal rövid idő alatt nagy népszerűségre tehetnek szert a helyiek körében. "Rengeteg pizzéria működik Olaszországban, viszont ezek közül csak néhányban működik házhozszállítás szolgáltatás. Ezen a téren volna fantázia a hálózat Olaszországban való megjelenésében"- magyarázta nézőpontját Doyle.


Patrick Doyle

Olaszországtól eltekintve a hálózat dinamikus terjeszkedést folytat az európai kontinensen. Vezető szereppel bír az Egyesült Királyságban, valamint nemrégiben Németországban is megkezdte terjeszkedését.  Észak-amerikai éttermeik mellett, több mint 6000 egységük működik világszerte.

pizzaóriás hazánkban még nics jelen. A környező országokat tekintve pedig az elmúlt években kezdte meg terjeszkedését Ukrajnában, Bulgáriában és Romániában. Románia területére a Radacini Csoport vásárolta meg a mester franchise-jogot, amely vállalat az egyik legnagyobb helyi autó forgalmazó-, és autóipari szolgáltató hálózat tulajdonosa egyben. 

Általánosan elmondható, egyre inkább növekszik az igény a gyorséttermek házhozszállítás szolgáltatása iránt. Mivel a pizzát forgalmazó hálózatok között a Domino's Pizza pizza házhoszszállítást tekintve élen jár, így gyors terjeszkedéssel hódíta meg a nyugat-európai országok piacát, mind vállalati mind pedig franchise-egységek tekintetében. 

A franchise-hálózat a Pizza Hut mögött a világ második legnagyobb pizzát forgalmazó gyorsétterem-hálózata. A Domino's Pizzát 1960-ban alapította egy testvérpár, s 1967 óta működik franchise rendszerben. Napjainkban a hálózat körülbelül 10300 franchise és saját üzletével az Egyesült Államokban, és több mint 60 ország piacán van jelen.

cnbc.com, R.J.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.