Hírek, aktualitások

dátum 2014-05-29 idő 09:16

A Domino's Pizza az Olaszországban való megjelenést fontolgatja

Az Olaszországban való megjelenést fontolgatja a Domino's Pizza.

Annak ellenére hogy Olaszország nem tűnik ideális helynek a Domino's Pizza franchise hálózat számára, az amerikai lánc vezetősége továbbra is optimistán tekint a "pizza őshazájában" való megjelenés lehetőségére.

Olaszországban várhatóan (kiváltképp a kezdetekben) vegyes érzelmekkel fogadnák az amerikai étteremlánc megjelenését, ellenben Patrick Doyle (a hálózat ügyvezetője) szerint házhozszállítás szolgáltatásukkal rövid idő alatt nagy népszerűségre tehetnek szert a helyiek körében. "Rengeteg pizzéria működik Olaszországban, viszont ezek közül csak néhányban működik házhozszállítás szolgáltatás. Ezen a téren volna fantázia a hálózat Olaszországban való megjelenésében"- magyarázta nézőpontját Doyle.


Patrick Doyle

Olaszországtól eltekintve a hálózat dinamikus terjeszkedést folytat az európai kontinensen. Vezető szereppel bír az Egyesült Királyságban, valamint nemrégiben Németországban is megkezdte terjeszkedését.  Észak-amerikai éttermeik mellett, több mint 6000 egységük működik világszerte.

pizzaóriás hazánkban még nics jelen. A környező országokat tekintve pedig az elmúlt években kezdte meg terjeszkedését Ukrajnában, Bulgáriában és Romániában. Románia területére a Radacini Csoport vásárolta meg a mester franchise-jogot, amely vállalat az egyik legnagyobb helyi autó forgalmazó-, és autóipari szolgáltató hálózat tulajdonosa egyben. 

Általánosan elmondható, egyre inkább növekszik az igény a gyorséttermek házhozszállítás szolgáltatása iránt. Mivel a pizzát forgalmazó hálózatok között a Domino's Pizza pizza házhoszszállítást tekintve élen jár, így gyors terjeszkedéssel hódíta meg a nyugat-európai országok piacát, mind vállalati mind pedig franchise-egységek tekintetében. 

A franchise-hálózat a Pizza Hut mögött a világ második legnagyobb pizzát forgalmazó gyorsétterem-hálózata. A Domino's Pizzát 1960-ban alapította egy testvérpár, s 1967 óta működik franchise rendszerben. Napjainkban a hálózat körülbelül 10300 franchise és saját üzletével az Egyesült Államokban, és több mint 60 ország piacán van jelen.

cnbc.com, R.J.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.