Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-16 idő 09:34

A Dunkin Donuts a Brazíliába való visszatérés küszöbén áll

A Dunkin' Donuts elérkezettnek látja az időt, hogy újult erővel megpróbáljon betörni a brazil piacra, annak ellenére hogy 10 évvel ezelőtt kivonult az országból. A korábbi kudarcon túllépve ezúttal jobban felkészültek, igyekeztek a brazilok ízlésére szabni koncepciójukat.

A hálózat több mint 20 éves jelenlétét követően, 2005-ben vonult ki Brazíliából, amikor már mintegy 60 kávézót üzemeltetett. Az üzletek forgalma csökkenő tendenciát mutatott, mivel a vásárlók jelentős része a hálózat üzletei fánk és süteményboltként kategorizálta be, holotta Dunkin' Donuts egységek kínálatukban széles kávé-, és ételválasztékot is felvonultattak. Mindezt tetézte, hogy a hálózat központjának megromlott a kapcsolata a helyi beszállítókkal és franchise átvevőkkel. 

Még tíz év sem telt el azóta, és a vállalat újra ambiciózus terveket sző. Az elkövetkező néhány évben 150 Dunkin Donuts étterem nyitását tervezik Brazíliában.

 

A világ éves kávétermésének több mint egyharmada Brazíliából származik. A kávéültetvények, fajták és minőségek sokasága miatt olyan összetett a termelési struktúra, hogy nagyon nehéz közös jellemzőkről beszélni.

A Dunkin' Brands vállalatcsoport a amely a Dunkin' Donuts-t és Baskin-Robbins-t franchise márkáknak is tulajdonosa, már meg is állapodott a helyi érdekeltségű OLH Csoporttal, amely a fővárosban, valamint az azt övező Goiás állam területén fogja megnyitni egységeit. Összesen 65 étterem nyitását tervezik a régióban, az első várhatóan még az idén meg fog nyílni.

Emellett a vállalat további potenciális partnerekkel egyezet a hálózat Rio de Janeiro és Sao Paulo városaiban történő megjelenéséről. 

A hálózat vezetői a korábban elkövetett hibáikból tanulván, optimisták hogy a helyiek második alkalommal felismerik a Dunkin' Donuts valódi jellegét. Ennek elősegítésére kifejezetten egy a helyi viszonyokhoz adoptált étterem konepcióval, valamint termékpalettával lépnek majd a brazil piacra mondta el Lyana Bittencourt, a hálózat nemzetközi terjeszkedésért felelős igazgatója.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.