Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-16 idő 09:34

A Dunkin Donuts a Brazíliába való visszatérés küszöbén áll

A Dunkin' Donuts elérkezettnek látja az időt, hogy újult erővel megpróbáljon betörni a brazil piacra, annak ellenére hogy 10 évvel ezelőtt kivonult az országból. A korábbi kudarcon túllépve ezúttal jobban felkészültek, igyekeztek a brazilok ízlésére szabni koncepciójukat.

A hálózat több mint 20 éves jelenlétét követően, 2005-ben vonult ki Brazíliából, amikor már mintegy 60 kávézót üzemeltetett. Az üzletek forgalma csökkenő tendenciát mutatott, mivel a vásárlók jelentős része a hálózat üzletei fánk és süteményboltként kategorizálta be, holotta Dunkin' Donuts egységek kínálatukban széles kávé-, és ételválasztékot is felvonultattak. Mindezt tetézte, hogy a hálózat központjának megromlott a kapcsolata a helyi beszállítókkal és franchise átvevőkkel. 

Még tíz év sem telt el azóta, és a vállalat újra ambiciózus terveket sző. Az elkövetkező néhány évben 150 Dunkin Donuts étterem nyitását tervezik Brazíliában.

 

A világ éves kávétermésének több mint egyharmada Brazíliából származik. A kávéültetvények, fajták és minőségek sokasága miatt olyan összetett a termelési struktúra, hogy nagyon nehéz közös jellemzőkről beszélni.

A Dunkin' Brands vállalatcsoport a amely a Dunkin' Donuts-t és Baskin-Robbins-t franchise márkáknak is tulajdonosa, már meg is állapodott a helyi érdekeltségű OLH Csoporttal, amely a fővárosban, valamint az azt övező Goiás állam területén fogja megnyitni egységeit. Összesen 65 étterem nyitását tervezik a régióban, az első várhatóan még az idén meg fog nyílni.

Emellett a vállalat további potenciális partnerekkel egyezet a hálózat Rio de Janeiro és Sao Paulo városaiban történő megjelenéséről. 

A hálózat vezetői a korábban elkövetett hibáikból tanulván, optimisták hogy a helyiek második alkalommal felismerik a Dunkin' Donuts valódi jellegét. Ennek elősegítésére kifejezetten egy a helyi viszonyokhoz adoptált étterem konepcióval, valamint termékpalettával lépnek majd a brazil piacra mondta el Lyana Bittencourt, a hálózat nemzetközi terjeszkedésért felelős igazgatója.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.