Hírek, aktualitások

dátum 2015-12-16 idő 09:29

A fenntarthatóságra fordítja bevételnövekedését az IKEA

Az IKEA Csoport nettó bevétele a 2015-ös pénzügyi évben 11,2%-kal 31,9 milliárd euróra nőtt, 3,5 milliárd eurós nyereséget termelve ezzel. A cég néhány országban bevásárlóközpontokat is üzemeltet, ezek bérleti díjai további 800 millió euróval növelték a bevételt. A pénzből a cég a klímaváltozás elleni küzdelmet támogatja: például a kínálatában található összes világítástechnikai termékét LED-technológiájúra cserélte.
 
 
A gazdasági növekedéshez legnagyobb részben a már meglévő áruházak eredményei járultak hozzá. A 13 idén megnyílt áruház és a 13 országban elérhető online vásárlás is komoly szerepet játszott az eredmény elérésében – az utóbbi túllépte az egymilliárd eurós bevételt. Bár a teljesítmény egyenletesen oszlik meg a piacok között, Németország rekordnövekedése kiemelkedik a többi közül, valamint Dél-Európa IKEA áruházaiban is ígéretes a fejlődés. Az észak-amerikai eladási mutatók stabil növekedést mutattak, a legújabb piac, Dél-Korea pedig felülmúlta a várakozásokat.
 
A növekedés lehetővé teszi az IKEA Csoport számára, hogy megerősítse üzleti működésének központi elemeit, a már meglévő áruházakat. Nagy hangsúlyt helyeznek emellett arra is, hogy a vásárlók online is kapcsolatba léphessenek az IKEA-val: új áruháztípusok bevezetését tervezik, valamint az online rendeléshez kapcsolódó átvételi pontok tesztelése is folyamatban van.
 
„A klímaváltozás elleni fellépés egyszerre motivál minket az innovációra és ad lehetőséget arra, hogy tovább javítsunk a működésünkön. Célunk az, hogy lehetőséget nyújtsunk vásárlóinknak otthonaik fenntarthatóvá tételére – folytatta Peter Agnefjäll. – Különösen büszke vagyok arra, hogy a tavalyi év során több mint 90 millió LED-es izzót és lámpát adtunk el, ami nemcsak a háztartási kiadások csökkenéséhez járult hozzá, hanem világszinten jelentős mennyiségű energia megtakarítását is eredményezte.”

forrás: Élelmiszer Online
 
 
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.