Hírek, aktualitások

dátum 2014-08-29 idő 09:44

A Fitch megerősítette a Groupama besorolását

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő társaság megerősítette a Groupama S.A. és fő leányvállalatainak IFS (Insurer Financial Strength) szerinti „BBB” besorolását. A Groupama S.A. IDR (Issuer Default Rating) szerinti „BBB-” besorolása szintén megerősítésre került. Mind az IDR, mind a biztosítók pénzügyi erejét kifejező IFS besorolás kilátása pozitív. A Groupama S.A. által kibocsátott alárendelt kötvények „BB” besorolását ugyancsak megerősítették. (napigazdasag.hu összeállítás)
 
A Groupama SA megerősített besorolásai a javuló tőkemegfelelésnek, az adósságok kezelhető mennyiségének, valamint az üzletágak és kockázatok jelentős diverzifikálásának köszönhetőek.  A besorolásoknál figyelembe vették a Groupama szilárd, elsősorban Franciaországban jelentős franchise hálózata által biztosított üzleti pozícióját is, továbbá jövedelmezőségének javulását.
 
 
A csoport 2013-ban és 2014 első félévében ismét nyereséges volt, mely a kevesebb rendkívüli ráfordítás és a javuló mögöttes működési teljesítmény hatását tükrözi. Mind a franciaországi, mind a nemzetközi tevékenységek hozzájárultak a jövedelmezőség fellendüléséhez.
 
A besorolások megerősítésében szerepet játszott a Groupama kombinált hányadának javulása, mely a 2013-as 100,8 százalékról, 2014 első félévében 98,5 százalékra csökkent. A besorolások megerősítéséhez hozzájárult továbbá a cégvezetés azon konzervatív döntése, melynek értelmében az elmúlt 18 hónapban körülbelül 500 millió euróval növelték a jövőben felosztandó életbiztosítási pénzeszközök nagyságát.
 
2014 első félévében a Groupama fizetőképessége stabil volt (Solvency I mutató: 239 százalék), és a tőkeáttétel is 30 százalék körül mozgott. Mindkét mérőszám magasabb, mint a Fitch által „BBB” kategóriába sorolt biztosító csoportok mediánértéke.
 
Forrás: napigazdasag.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.