Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-10 idő 10:32

A fővárosi agglomerációban az országos átlagnál jobban esett a lakáspiaci kereslet (OC)

A 2008-as válságtól a múlt év végéig az országos átlag 42 százalékkal szemben, 52 százalékkal esett vissza a lakások iránti kereslet Budapest agglomerációjában - közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat az MTI-vel.
 
A legnagyobb - 59 százalék feletti - visszaesést a fővárostól délre, délkeletre elhelyezkedő települések piacai szenvedték el, például Dunaharaszti, Érd, Százhalombatta, Szigethalom illetve Gyál és Vecsés.
Legkevésbé a Budapesttől nyugatra fekvő településeken esett a forgalom, így például Budaörsön, Budakeszin, Telkin és Zsámbékon, de a visszaesés itt is elérte a 44 százalékot.
Az agglomerációs területek lakásállományának 3-5 százaléka cserélt gazdát 2008-ban, tavaly ez az arány 1,6 és 2,2 százalék közé esett. 
 
 
Az Otthon Centrum felméréséből kiderül az is, hogy az egyes agglomerációs településeken hogyan változik a kereslet, Szentendrén és környékén a fiatal, kisgyermekes családok 20-30 millió forintot adnának családi házakért, a tehetősebbek, akár 40 millió forintig is elmennek. Van kereslet az alsóbb kategóriában is a 10-15 milliós házak iránt, ezek viszont általában komolyabb felújításra szorulnak. 
Solymáron sokan keresnek 30 millió forintért kínált házakat, a kínálat viszont meglehetősen szűkös. Többen keresnek építési telket is párhuzamosan, 10 millió forint körüli áron. A környék vonzereje, hogy a szomszédos II. kerülethez képest jóval olcsóbban lehet hasonló adottságú zöldterületi ingatlanokhoz jutni. 
 
Dunaharasztiban a 10-15 milliós házak a legnépszerűbbek, legyenek ikerházak, sorházak, vagy családi házak. Budaörsön sok esetben panellakásokat vásárolnak a befektetők kiadási céllal. A településen a 20-30 millió forintos családi házak keresettek, amelyek inkább a középkategóriát képviselik. 
Vác, Göd és Dunakeszi térségében szintén van kereslet a felújítandó házakra, amelyeket 6-12 millió között kínálnak. A befektetők körében sem ritka, hogy olcsóbb ingatlanokat vásárolnak, majd felújítás után drágábban próbálják meg eladni azokat. Vácon és Dunakeszin a kisebb garzonok is keresettek, 6-8 millió forint közötti áron.
 
Gödöllőn 6-12 millió forint között keresnek lakásokat, melyeket gyakran kiadási céllal vásárolnak meg. A vevők Pécelen a 15 millió forintért kínált házakat keresik leginkább, de nem ritka, hogy 20 milliót is szánnak egy családi házra.
 
Forrás: MTI
Virtuális kiállító: Otthon Centrum Franchising Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.