Hírek, aktualitások

dátum 2016-07-13 idő 08:50

A gyerek a gép előtt ül egész nyáron...

Az informatika térnyerésével mindennapos használati eszközeinkkel egyszerre tudunk híreket olvasni, csevegni, bevásárolni, navigálni.... és persze játszani. Ha szülőkről van szó, biztosan találkoztak már azzal a kérdéssel: "Játszhatok a telefonodon?". Az ember nem is gondolná, hogy az első alkalom után csak párat kell pislogni, és a gyerek már saját kütyüt kell kapjon, különben búcsút inthet a telefonjának. Ha egyszer beszabadulnak az internet, az okos eszközök és a játékok világába, már nem lehet rávenni őket a mozgásra, sportra. Sok szülő emiatt is neheztel az informatikai eszközökre. Ám ennek vége: a tanulás mindenkinek jó, és még jobb ha számítógép is kell hozzá. Az alábbi cikkünkben bemutatunk pár olyan lehetőséget, ami kiválóan vezeti rá az ifjakat a tudatos és hasznos számítógép használatra, mindezt úgy, hogy a jövőben még a pályaválasztásban is segíthet. Nyári táborok, ahol program a programozás:
 
Ha nyári táborok között szemezget valaki feltűnhet, hogy egyre több helyen új értelmet nyer az informatikai tábor: a gyerekek akár otthon is használt, vagy használható eszközökkel nem pusztán szórakoztató elfoglaltságot találnak, hanem fejlődés lehetőségét is. A modern felfogás szerint adjuk a gyereknek azt amire vágyik, csak bolondítsuk meg egy kicsit.
 

 
Országszerte több helyen is részt vehetnek például a gyerekek olyan nyári táborokban, ahol a Minecraft nevű számítógépes játékkal kell játszani. A fűszere pedig az, hogy a játék nem csak egyszerű építkezésre, világ formálásra ad lehetőséget, hanem azon belül feladványok, mini programok és játékok írására is. Ezáltal a gyerekek megtanulnak egy újfajta gondolkodást, és programozói alapismereteket, ami a későbbiekben pályaválasztásuk és boldogulásuk szempontjából is hasznos lehet.
 
Viszont ha a Minecraft nem a kedvenc, inkább legózna a gyerek, a robot programozó tábor jelenthet megfelelő szünidei kikapcsolódást. Emellett akár saját számítógépes játékot, vagy telefonos applikációt is írhat a gyerek. Az ilyen jellegű elfoglaltság pedig már mindenképpen túlmutat a "felesleges billentyűnyomogatáson".
 
Ilyen táborokat idén többen is indítanak, többek között az egyik legnagyobb itthon is jelen lévő fejlesztő cég, az EPAM is beállt a kezdeményezés mellé, Budapesten, a Balatonnál és Szegeden kínálnak programokat a gyerekeknek. Mellettük pedig a Logiscool országszerte 20 helyszínen rendezi meg nyári táborait, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják számításaikat. A különböző táborok már tavaly is nagy sikert arattak, azóta pedig még inkább híre ment.
 
 
Amennyiben esetleg Ön is szeretne ilyen nagy sikerű nyári tábort szervezni, jövőre megteheti! A Logiscool franchise partnereként minden szükséges ismeretet megkaphat, az oktatási tematikától kezdve a módszertanig mindent.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.