Hírek, aktualitások

dátum 2016-07-13 idő 08:50

A gyerek a gép előtt ül egész nyáron...

Az informatika térnyerésével mindennapos használati eszközeinkkel egyszerre tudunk híreket olvasni, csevegni, bevásárolni, navigálni.... és persze játszani. Ha szülőkről van szó, biztosan találkoztak már azzal a kérdéssel: "Játszhatok a telefonodon?". Az ember nem is gondolná, hogy az első alkalom után csak párat kell pislogni, és a gyerek már saját kütyüt kell kapjon, különben búcsút inthet a telefonjának. Ha egyszer beszabadulnak az internet, az okos eszközök és a játékok világába, már nem lehet rávenni őket a mozgásra, sportra. Sok szülő emiatt is neheztel az informatikai eszközökre. Ám ennek vége: a tanulás mindenkinek jó, és még jobb ha számítógép is kell hozzá. Az alábbi cikkünkben bemutatunk pár olyan lehetőséget, ami kiválóan vezeti rá az ifjakat a tudatos és hasznos számítógép használatra, mindezt úgy, hogy a jövőben még a pályaválasztásban is segíthet. Nyári táborok, ahol program a programozás:
 
Ha nyári táborok között szemezget valaki feltűnhet, hogy egyre több helyen új értelmet nyer az informatikai tábor: a gyerekek akár otthon is használt, vagy használható eszközökkel nem pusztán szórakoztató elfoglaltságot találnak, hanem fejlődés lehetőségét is. A modern felfogás szerint adjuk a gyereknek azt amire vágyik, csak bolondítsuk meg egy kicsit.
 

 
Országszerte több helyen is részt vehetnek például a gyerekek olyan nyári táborokban, ahol a Minecraft nevű számítógépes játékkal kell játszani. A fűszere pedig az, hogy a játék nem csak egyszerű építkezésre, világ formálásra ad lehetőséget, hanem azon belül feladványok, mini programok és játékok írására is. Ezáltal a gyerekek megtanulnak egy újfajta gondolkodást, és programozói alapismereteket, ami a későbbiekben pályaválasztásuk és boldogulásuk szempontjából is hasznos lehet.
 
Viszont ha a Minecraft nem a kedvenc, inkább legózna a gyerek, a robot programozó tábor jelenthet megfelelő szünidei kikapcsolódást. Emellett akár saját számítógépes játékot, vagy telefonos applikációt is írhat a gyerek. Az ilyen jellegű elfoglaltság pedig már mindenképpen túlmutat a "felesleges billentyűnyomogatáson".
 
Ilyen táborokat idén többen is indítanak, többek között az egyik legnagyobb itthon is jelen lévő fejlesztő cég, az EPAM is beállt a kezdeményezés mellé, Budapesten, a Balatonnál és Szegeden kínálnak programokat a gyerekeknek. Mellettük pedig a Logiscool országszerte 20 helyszínen rendezi meg nyári táborait, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják számításaikat. A különböző táborok már tavaly is nagy sikert arattak, azóta pedig még inkább híre ment.
 
 
Amennyiben esetleg Ön is szeretne ilyen nagy sikerű nyári tábort szervezni, jövőre megteheti! A Logiscool franchise partnereként minden szükséges ismeretet megkaphat, az oktatási tematikától kezdve a módszertanig mindent.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.