Hírek, aktualitások

dátum 2016-11-29 idő 10:19

A hazai kereskedelem egyik legnagyobb alakja távozott

A CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági elnökének, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatójának, a szövetkezeti gondolat elkötelezett hívének távozása hatalmas veszteség a kereskedelem és az egész magyar gazdaság számára.

Csepeli Lajos 1955. október 05-én látta meg a napvilágot a Baranya megyei Kémesen egy három gyermekes család elsőszülött fiaként. A pécsi középiskolai évek után a budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, majd a Marx Károly Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait. 1977-től tanárként, illetve a Dél-pesti Vendéglátóipari Vállalatnál dolgozott, majd 1980-tól a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola új, szolnoki tagozatán vállalt tanári- és kollégiumvezetői állást.

Már főiskola igazgató-helyettesként került kapcsolatba a Szolnok és Vidéke ÁFÉSZ-el, melynek 1986-tól igazgatósági tagja, illetve külsős szaktanácsadója lett. 1989-ben az oktatásról a gyakorlatra váltott: ipari felvásárlásért felelős főosztályvezetőként kezdett dolgozni az ÁFÉSZ-nél. Itt 1990-től elnökhelyettesi, 1995-től elnöki-, a COOP Szolnok Zrt. 2001-es megalakulása óta pedig elnök-vezérigazgatói tisztséget töltött be. Irányítása alatt a cég többször megduplázta eredeti méretét, így a szövetkezetből mára az ország 9 megyéjére kiterjedő, 143 üzletet és két sütőipari telephelyet üzemeltető, modern kereskedelmi vállalat vált.

Igazgatósági tagként a COOP rendszer kialakításának egyik vezéralakja volt országos (CO-OP Hungary Zrt.) és regionális (Tisza-COOP Zrt.) szinten is. Az 1995-ben alapított CO-OP Hungary Zrt. elnöki tisztségére 2007-ben választották meg.

Vezetőként a konstruktív kompromisszum keresés jellemezte. Gyakran idézte mottóját a siker kulcsáról: „Tudás, bátorság és szerencse.” Nyílt, őszinte, közvetlen személyisége és kivételes odaadása példaként szolgált generációk számára. Számos jelentős ügy élére állva a COOP Gazdasági Csoportot nem csak az egyik legsikeresebb üzletlánccá, de fontos társadalmi tényezővé is tette. Elnöksége alatt a Coop Rally a hazai termékek első számú seregszemléjévé vált, valamint megalakult a Coop Segély Alapítvány is, amelyen keresztül a rászoruló gyermekeket és bajba jutott honfitársainkat támogatja a cégcsoport.
Szenvedélyesen szerette és követte a sporteseményeket, különösen büszke volt arra, hogy 6 éves korától szurkolt a Ferencváros labdarúgó csapatának. Sport- és hazaszeretete nem kis szerepet játszott abban, hogy a COOP a Magyar Olimpiai Csapat Gyémánt fokozatú támogatója. Szoros, baráti kapcsolatot ápolt az olimpikonokkal és a sportolókkal.
Több szakmai díj után 2005-ben Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíjjal, 2008-ban pedig a Magyar Köztársaság Lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el munkásságát. Közéleti szerepvállalásáért Szolnok városa Ezüst Pelikán Díjjal jutalmazta. Elnöke volt a Szolnok Város Jövőjéért Alapítványnak, 2016-tól pedig a katedrára is visszatért a Szolnoki Főiskolából átalakult Pallasz Athéné Egyetem tanáraként.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.

Megmaradnak a világörökségi területeken a diszkont üzletláncok
dátum 2018-01-08 idő 10:43

Az új jogszbályi környezet ellenére megállíthatatlan a növekedés a diszkont hálózatok növekedése. Ügyesen hárítják azokat a szigorításokat, amelyek január elsejétől kitiltják őket a világörökségi területekről.