Hírek, aktualitások

dátum 2016-11-29 idő 10:19

A hazai kereskedelem egyik legnagyobb alakja távozott

A CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági elnökének, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatójának, a szövetkezeti gondolat elkötelezett hívének távozása hatalmas veszteség a kereskedelem és az egész magyar gazdaság számára.

Csepeli Lajos 1955. október 05-én látta meg a napvilágot a Baranya megyei Kémesen egy három gyermekes család elsőszülött fiaként. A pécsi középiskolai évek után a budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, majd a Marx Károly Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait. 1977-től tanárként, illetve a Dél-pesti Vendéglátóipari Vállalatnál dolgozott, majd 1980-tól a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola új, szolnoki tagozatán vállalt tanári- és kollégiumvezetői állást.

Már főiskola igazgató-helyettesként került kapcsolatba a Szolnok és Vidéke ÁFÉSZ-el, melynek 1986-tól igazgatósági tagja, illetve külsős szaktanácsadója lett. 1989-ben az oktatásról a gyakorlatra váltott: ipari felvásárlásért felelős főosztályvezetőként kezdett dolgozni az ÁFÉSZ-nél. Itt 1990-től elnökhelyettesi, 1995-től elnöki-, a COOP Szolnok Zrt. 2001-es megalakulása óta pedig elnök-vezérigazgatói tisztséget töltött be. Irányítása alatt a cég többször megduplázta eredeti méretét, így a szövetkezetből mára az ország 9 megyéjére kiterjedő, 143 üzletet és két sütőipari telephelyet üzemeltető, modern kereskedelmi vállalat vált.

Igazgatósági tagként a COOP rendszer kialakításának egyik vezéralakja volt országos (CO-OP Hungary Zrt.) és regionális (Tisza-COOP Zrt.) szinten is. Az 1995-ben alapított CO-OP Hungary Zrt. elnöki tisztségére 2007-ben választották meg.

Vezetőként a konstruktív kompromisszum keresés jellemezte. Gyakran idézte mottóját a siker kulcsáról: „Tudás, bátorság és szerencse.” Nyílt, őszinte, közvetlen személyisége és kivételes odaadása példaként szolgált generációk számára. Számos jelentős ügy élére állva a COOP Gazdasági Csoportot nem csak az egyik legsikeresebb üzletlánccá, de fontos társadalmi tényezővé is tette. Elnöksége alatt a Coop Rally a hazai termékek első számú seregszemléjévé vált, valamint megalakult a Coop Segély Alapítvány is, amelyen keresztül a rászoruló gyermekeket és bajba jutott honfitársainkat támogatja a cégcsoport.
Szenvedélyesen szerette és követte a sporteseményeket, különösen büszke volt arra, hogy 6 éves korától szurkolt a Ferencváros labdarúgó csapatának. Sport- és hazaszeretete nem kis szerepet játszott abban, hogy a COOP a Magyar Olimpiai Csapat Gyémánt fokozatú támogatója. Szoros, baráti kapcsolatot ápolt az olimpikonokkal és a sportolókkal.
Több szakmai díj után 2005-ben Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíjjal, 2008-ban pedig a Magyar Köztársaság Lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el munkásságát. Közéleti szerepvállalásáért Szolnok városa Ezüst Pelikán Díjjal jutalmazta. Elnöke volt a Szolnok Város Jövőjéért Alapítványnak, 2016-tól pedig a katedrára is visszatért a Szolnoki Főiskolából átalakult Pallasz Athéné Egyetem tanáraként.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.