Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-31 idő 09:54

A jövőben a németországi McDonald's éttermekben felszolgálják majd az ételt

A csökkenő árbevétel és az apadó vendégszám változtatásra készteti a gyorsétteremlánc német egységeit. A McDonald's számos új ötletet vizsgált meg, melyekkel változtatni akarnak nemcsak az egységek megjelenésén és berendezésén, hanem a hatékonyság növelése érdekében a rendelés és kiszolgálás folyamatán is. (Reuters összeállítás)
 
A változások bevezetése, a hatékonyságnövelés iránya teljesen egybecsengenek a cég frissen kinevezett vezérigazgatójának eddigi munkásságával, céljaival. Március 1-jével távozott posztjáról 
Don Thompson vezérigazgató. Az új kinevezett a cég eddigi fő márkamenedzsere, Steve Easterbrook ügyvezető alelnök lett.
Easterbrook közel 25 éve dolgozik a cégnél, volt a McDonald's európai igazgatója is, és többek között a marketing megújításával, menü innovációval és digitális fejlesztéssel foglalkozott eddig.
 
 
A jövőben a stratégiailag fontos, németországi éttermekben felszolgálják majd az ételt, és házhozszállításban is gondolkodnak. A McDonald's németországi ügyvezetője szerint három éven belül a vendégek digitálisan is rendelhetnek, a menüket saját ízlésüknek megfelelően alakíthatják, egyénre szabhatják.
 
A frankfurti repülőtéren működő McDonald's évente 1 millió vendéget szolgál ki. Mostantól a vendégek kérhetik ételük asztalhoz való felszolgálását is egy digitális rendszer segítségével. Ezt a szolgáltatást már számos éttermében tesztelte korábban is a McDonald's, mondta el a Reuters-nek a cég szóvivője.
Németország egy kihívásokkal teli piac a gyorséttermi láncok számára. A fogyasztó vendégek többsége egészségtudatosan táplálkozó, ugyanakkor árérzékeny kategóriába sorolható.
 
Forrás: Reuters.com
Szerkesztő: Georgina Prodhan
Szerző: ViFe


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?