Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-04 idő 09:35

A kisboltok lehetnek a vasárnapi boltzár igazi vesztesei

A boltzár alól várhatóan mentesülő kisboltok nem mehetnek biztosra a méret miatt. Vagyis pont azért, ami a mentességet biztosítja számukra. A vasárnapi forgalom felosztásában vélhetően azzal sem szakítanak nagyot, hogy nekik nem kell zárva tartaniuk.
 
A vasárnapi boltzár elvileg kedvezhet a szabály alól mentességet élvező kisboltoknak, mivel náluk csapódhat majd le a többiektől kieső vasárnapi forgalom. Ugyanakkor azt nem lehet biztosra venni, hogy a kisboltosok valóban óriási forgalomtöbblethez jutnak a jövőben – írja a Buksza lakossági pénztárca blog. Ennek egyik oka a méretbeli korlát, vagyis pont az a szabály, amely miatt mentesülnek a korlát alól.
 
 
Egy 100-400 négyzetméteres alapterületen egyszerűen lehetetlen komolyabb választékot tartani, ezért a nagyobb üzletekhez, ennek megfelelően széles választékhoz szokott vásárlók várhatóan nem lesznek oda a kisboltokért. Logikus lépés lesz részükről, hogy pénteken és szombaton nagyobb tételeket vásárolnak majd a nagyobb választékot biztosító boltokban, és tényleg csak a muszájból mennek majd a vasárnap is nyitva lévő kisebb boltokba. A kisboltok emellett jellemzően drágábbak, mint nagyobb üzletek, ami várhatóan ugyancsak visszafogja a forgalmukat – legalábbis ahhoz képest, amennyi "felszabadul" a vasárnapi zárva tartással a hiperekben.
 
E logika mentén tehát nem feltétlenül számíthatnak a kieső vasárnapi milliárdokra a kisboltok, az a forgalom ugyanis sokkal inkább a nagy láncok kasszáiban landolhat a hét többi napjain. Ha ez így lesz, akkor a korlátozott forgalom miatt a boltzár alól mentesülő kisboltoknak sem lesz feltétlenül érdemes nyitva lenniük.
 
A vasárnapi boltzár nyomán "vevő nélkül maradó" 290 milliárd forint felosztásában emellett feltehetően felértékelődnek a péntekre és szombatra időzített akciók és feltehetően igen jó árakat szabnak majd a termékeknek a láncok. Emellett a boltláncok a benzinkutakkal köthetnek megállapodást, de az is elképzelhető, hogy a boltláncok franchise rendszer kialakításával válaszolnak a kormányzati lépésekre.
 
Forrás: hvg.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.