Hírek, aktualitások

dátum 2014-11-25 idő 09:05

A kormány meghosszabbítja, de lazítja a plázastopot

Száz négyzetméterrel lazítja a kormány a plázastopot, egy 2015. január elsején életbe lépő törvénymódosítás szerint az eddigi 300 négyzetméter helyett 400 négyzetméter feletti bruttó eladótérrel rendelkező kereskedelmi ingatlanok építéshez kell külön engedély. (HVG összeállítás)
 
Bár az érvényben lévő szabályozás szerint idén év végén lejárna a plázastop, a kormány egy módosítóval gondoskodik arról, hogy január elseje után se lehessen bevásárlóközpontot építeni külön engedély nélkül.
 
 
A Lázár János jegyezte módosító javaslat szerint január 1-től szakhatósági állásfoglalás szükséges a 400 négyzetméter bruttó alapterület feletti üzlet vagy bevásárlóközpont építéséhez, vagy az ekkora méretnél nagyobbra bővítéshez. A december 31-ig érvényes szabályozás (plázastop) 300 négyzetméterben húzta meg a “szabad” építés határát. Előzetes szakhatósági állásfoglalást is lehet kérni, ami egy évig tud érvényben maradni.
A kormánynak január elsejétől ara is lehetősége lesz, hogy rendeletben szabályozza a 400 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi építmények létesítésének különös környezetvédelmi, közlekedési és településfejlesztési követelményeit, az azoktól való eltérés feltételeit, valamint az előzetes engedély iránti kérelem tartalmi követelményeit. A módosítás szövegében lejárati határidő nem bukkan fel.
 
Forrás: hvg.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.