Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-25 idő 09:33

A Magyar Franchise Szövetség is képviseli magát a WFC szeptemberi ülésén

Ma ér véget a Tajpej városában több, mint 20 ország franchise szövetségének részvételével megrendezett Világ Franchise Tanács (WFC) ülés.

Tajvan az ázsiai és csendes-óceáni térség gazdasági fejlődésének egyik meghatározó tényezője. A sziget fontos szerepet játszik a világgazdasági folyamatokban, a 16. helyen áll a legerősebb gazdaságok rangsorában és nemzetközi összehasonlításban is jelentős eredményeket ért el a tudásalapú, legmagasabb szintű technológiára épülő piacgazdaság kifejlesztésében, működtetésében. 

Tajvan de facto állam, Kína nem ismeri el önállónak és továbbra is tartományként kezeli, annak ellenére, hogy a Népköztársaság sosem tette a lábát a szigetre. Mindösszesen csak 23 ország ismeri el önálló államnak, ezek egyike például a Vatikán. Saját hivatalos neve Kínai Köztársaság, saját pénzneme van, a tajvani dollár, és persze saját politikai rendszere, önálló gazdasága, hadereje.

A WFC találkozóján hazánkat a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin, valamint a Magyar Franchise Szövetség alelnöke, Kiss László képviseli.

A rendezvény házigazdája, Tajvan gazdaságában a franchise szektor immár nélkülözhetetlen szerepet tölt be. Az első franchise-hálózatok megjelenése óta közel 2500 hálózat működik franchise rendszerben, amelyeknek mindössze 10%-a külföldi eredetű. A szigetországban összesen mintegy 125.000 franchise egységet tartanak nyilván, amelyeknek múlt évi árbevétele közel 70 milliárd dollárt tett ki.

A WFC arra próbálja meg felhívni a világ döntéshozóinak a figyelmét, hogy franchise mintegy kipróbált és bizonyított üzleti modell nyújtja az egyik megoldást a gazdasági problémákra, hogy új üzleti vállalkozások induljanak és a foglalkoztatási arány növekedjen. Számos ország és pénzügyi intézményei annak ellenére, hogy a franchise már egy bizonyított üzleti modell, még mindig nem támogatják és ismerik el jelentőségéhez mérten ezt a szektort.

forrás: Magyar Franchise Szövetségvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.