Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-25 idő 09:33

A Magyar Franchise Szövetség is képviseli magát a WFC szeptemberi ülésén

Ma ér véget a Tajpej városában több, mint 20 ország franchise szövetségének részvételével megrendezett Világ Franchise Tanács (WFC) ülés.

Tajvan az ázsiai és csendes-óceáni térség gazdasági fejlődésének egyik meghatározó tényezője. A sziget fontos szerepet játszik a világgazdasági folyamatokban, a 16. helyen áll a legerősebb gazdaságok rangsorában és nemzetközi összehasonlításban is jelentős eredményeket ért el a tudásalapú, legmagasabb szintű technológiára épülő piacgazdaság kifejlesztésében, működtetésében. 

Tajvan de facto állam, Kína nem ismeri el önállónak és továbbra is tartományként kezeli, annak ellenére, hogy a Népköztársaság sosem tette a lábát a szigetre. Mindösszesen csak 23 ország ismeri el önálló államnak, ezek egyike például a Vatikán. Saját hivatalos neve Kínai Köztársaság, saját pénzneme van, a tajvani dollár, és persze saját politikai rendszere, önálló gazdasága, hadereje.

A WFC találkozóján hazánkat a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin, valamint a Magyar Franchise Szövetség alelnöke, Kiss László képviseli.

A rendezvény házigazdája, Tajvan gazdaságában a franchise szektor immár nélkülözhetetlen szerepet tölt be. Az első franchise-hálózatok megjelenése óta közel 2500 hálózat működik franchise rendszerben, amelyeknek mindössze 10%-a külföldi eredetű. A szigetországban összesen mintegy 125.000 franchise egységet tartanak nyilván, amelyeknek múlt évi árbevétele közel 70 milliárd dollárt tett ki.

A WFC arra próbálja meg felhívni a világ döntéshozóinak a figyelmét, hogy franchise mintegy kipróbált és bizonyított üzleti modell nyújtja az egyik megoldást a gazdasági problémákra, hogy új üzleti vállalkozások induljanak és a foglalkoztatási arány növekedjen. Számos ország és pénzügyi intézményei annak ellenére, hogy a franchise már egy bizonyított üzleti modell, még mindig nem támogatják és ismerik el jelentőségéhez mérten ezt a szektort.

forrás: Magyar Franchise Szövetségvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.