Hírek, aktualitások

dátum 2016-06-30 idő 09:55

A Magyar Minta - kiemelkedő példa a McDonald's hazai háza táján

A McDonald's mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra, különösen igaz ez az utóbbi 20 évre, amikor a tudatos termelés, és környezettel harmonizáló működés nem csak elv, hanem marketing cél is. Ám a fenntarthatóság elsősorban valóban elkötelezettséget jelent az amerikai láncnál, így a mintagazdaság minősítést szigorú fenntarthatósági szempontok alapján ítélik oda beszállítóiknak.
 
A McDonald's csirkehús beszállítói közül a világon elsőként a magyarországi beszállító (MasterGood csoport baktalórántházi broiler telepe) nyerte el a  mintagazdaság minősítést.
 
 
A Flagship Farm névre hallgató Mintagazdaság programot azért indították el, hogy a fenntarthatóság szempontjából zászlóshajónak számító mezőgazdasági gyakorlatot folytató cégek tapasztalatainak, módszereinek bemutatásával és megosztásával ösztönözzék beszállítóikat.
 
Bárány Péter, a MasterGood csoporthoz tartozó Baromfi-Coop Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mintagazdaság címet elnyerő telepet zöldmezős beruházásként 1,2 milliárd forintból hozták létre. Az ügyvezető kitért arra is,hogy az elmúlt években folyamatasan emelkedett árbevételük, így az idei évre is pozitívan tekintenek.
 
 
Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára közölte, a McDonald's és az észak-kelet magyarországi MasterGood csoport együttműködése azért példaértékű, mert szerencsésen ötvözi a perspektivikus üzleti elgondolást, a legkorszerűbb termelési technológiákat és a fenntarthatóság szempontját.
 
forrás: hvg.hu
Cimkék: brand


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Új Interspar áruházat építenek Tatán
dátum 2018-03-22 idő 13:44

A Spar Magyarország 4,2 milliárd forint ráfordításával Tatán építi fel az ország 34. Interspar áruházát.

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.