Hírek, aktualitások

dátum 2016-06-30 idő 09:55

A Magyar Minta - kiemelkedő példa a McDonald's hazai háza táján

A McDonald's mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra, különösen igaz ez az utóbbi 20 évre, amikor a tudatos termelés, és környezettel harmonizáló működés nem csak elv, hanem marketing cél is. Ám a fenntarthatóság elsősorban valóban elkötelezettséget jelent az amerikai láncnál, így a mintagazdaság minősítést szigorú fenntarthatósági szempontok alapján ítélik oda beszállítóiknak.
 
A McDonald's csirkehús beszállítói közül a világon elsőként a magyarországi beszállító (MasterGood csoport baktalórántházi broiler telepe) nyerte el a  mintagazdaság minősítést.
 
 
A Flagship Farm névre hallgató Mintagazdaság programot azért indították el, hogy a fenntarthatóság szempontjából zászlóshajónak számító mezőgazdasági gyakorlatot folytató cégek tapasztalatainak, módszereinek bemutatásával és megosztásával ösztönözzék beszállítóikat.
 
Bárány Péter, a MasterGood csoporthoz tartozó Baromfi-Coop Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mintagazdaság címet elnyerő telepet zöldmezős beruházásként 1,2 milliárd forintból hozták létre. Az ügyvezető kitért arra is,hogy az elmúlt években folyamatasan emelkedett árbevételük, így az idei évre is pozitívan tekintenek.
 
 
Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára közölte, a McDonald's és az észak-kelet magyarországi MasterGood csoport együttműködése azért példaértékű, mert szerencsésen ötvözi a perspektivikus üzleti elgondolást, a legkorszerűbb termelési technológiákat és a fenntarthatóság szempontját.
 
forrás: hvg.hu
Cimkék: brand


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.