Hírek, aktualitások

dátum 2016-06-30 idő 09:55

A Magyar Minta - kiemelkedő példa a McDonald's hazai háza táján

A McDonald's mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra, különösen igaz ez az utóbbi 20 évre, amikor a tudatos termelés, és környezettel harmonizáló működés nem csak elv, hanem marketing cél is. Ám a fenntarthatóság elsősorban valóban elkötelezettséget jelent az amerikai láncnál, így a mintagazdaság minősítést szigorú fenntarthatósági szempontok alapján ítélik oda beszállítóiknak.
 
A McDonald's csirkehús beszállítói közül a világon elsőként a magyarországi beszállító (MasterGood csoport baktalórántházi broiler telepe) nyerte el a  mintagazdaság minősítést.
 
 
A Flagship Farm névre hallgató Mintagazdaság programot azért indították el, hogy a fenntarthatóság szempontjából zászlóshajónak számító mezőgazdasági gyakorlatot folytató cégek tapasztalatainak, módszereinek bemutatásával és megosztásával ösztönözzék beszállítóikat.
 
Bárány Péter, a MasterGood csoporthoz tartozó Baromfi-Coop Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mintagazdaság címet elnyerő telepet zöldmezős beruházásként 1,2 milliárd forintból hozták létre. Az ügyvezető kitért arra is,hogy az elmúlt években folyamatasan emelkedett árbevételük, így az idei évre is pozitívan tekintenek.
 
 
Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára közölte, a McDonald's és az észak-kelet magyarországi MasterGood csoport együttműködése azért példaértékű, mert szerencsésen ötvözi a perspektivikus üzleti elgondolást, a legkorszerűbb termelési technológiákat és a fenntarthatóság szempontját.
 
forrás: hvg.hu
Cimkék: brand


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?