Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-04 idő 09:25

A Marks & Spencer nemzetközi porondon is bizonyítana

A Marks & Spencer bemutatta nemzetközi terjeszkedésre vonatkozó terveit, amelyek középpontjában 250 új üzlet megnyitása és élelmiszer-kereskedelmi aktivitásának, továbbá franchise tevékenységének növelése szerepelnek - írja a FoodBev.com. (Élelmiszer Online összeállítás)
 
A brit kiskereskedelmi lánc az elkövetkezendő időben nemzetközi bevételeinek 25 százalékos, nemzetközi nyereségének pedig 40 százalékos gyarapítására fog koncentrálni.
 
Míg a vállalat a meglévő piacokon növelni kívánja jelenlétét, az olyan kiemelt piacokon, mint India, Kína, Oroszország, a Közel-Kelet és Nyugat-Európa az üzleti tevékenységét kívánja még jobban felpörgetni. A társaság a „bricks & clicks” (fizikai és online jelenlét) koncepciójával nemzetközi szinten is terjeszkedni fog, és például a kulcsfontosságú városokban M&S élelmiszerboltokkal és teljes körű online kínálattal megtámogatott szuperüzleteket szándékozik létesíteni.
 
 
Az üzletlánc Nyugat-Európában bővíteni kívánja élelmiszer-kiskereskedelmi működését, melynek egyik eleme, hogy az elkövetkező három évben önálló élelmiszer-áruházakat fog nyitni Párizsban, illetve az „öreg kontinensen” franchise partnerei közvetítésével friss élelmiszer-termékek árusítása is a tervei között szerepel.
 
„A nemzetközi piacokban rejlő, komoly növekedési potenciálnak köszönhetően soha stratégiánknak ilyen fontos eleme nem volt még, hogy sokcsatornás nemzetközi kiskereskedelmi vállalattá váljunk” mondta Marc Bolland, a M&S vezérigazgatója. „Márkajelenlétünket főleg legfontosabb üzleteinkben kívánjuk összpontosítani. Nagy lehetőséget látunk a friss élelmiszerek, valamint a fehérneműk és a szépségápolás koncepcióiban is.” - tette hozzá a cég vezető rangú képviselője.
 
Forrás: FoodBev, Élelmiszer Online
Fordítás: Zamaróczy Ádám
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.