Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-04 idő 10:18

A McDonald’s feláldozza extra bevétele egy részét a pontosságért

A McDonald’s feláldozza extra bevétele egy részét a pontosságért

„És hol vannak a McNugget-jeim?!”. Minden McDrive vevő számára ismerős, milyen gyakoriak a meglepetés– azaz egyáltalán meg nem rendelt – ételek a ’mekis’ papírzsacskóban amikor megkapja a McDrive rendelését. A gyorsétterem óriás McDonald’s lépéseket tesz, hogy csökkentse a megrendelési hibák számát, akár annak költségén is, hogy kevesebb plusz terméket adnak el McDrive éttermeikben.

Az étteremlánc csendben új eljárást vezetett be, melynek a „kérdezz, kérdezz, mondjad” elnevezést adták. E szerint, a McDrive éttermek személyzetét kötelezik, hogy három külön alkalommal megkérdezve ellenőrizzék a rendelést - amikor a vevő megrendeli, kifizeti és átveszi az ételt - ezáltal javítva a megrendelések teljesítésének pontosságát.

Mivel ez az új eljárás értékes másodperceket vesz el a személyzettől, ezért a McDonald’s-nak új módszert kell találnia, hogy a korábbi kiszolgálási sebességet megtartsa. Az étteremlánc válasza? Tervezi, hogy visszavesz az ún. ’ajánlásos értékesítés’ forgalmából – írja a CNBC. Az ’ajánlásos értékesítés’ az, amikor a vevőnek általa nem kért ételeket és italokat ajánlanak, hogy azokból is vásároljon az eredeti rendelésén felül.

Az éttermi személyzetet arra is kötelezik, hogy a rendelést tartalmazó papírzacskót nyitva adják oda a vásárlóknak, hogy azok könnyen ellenőrizni tudják, pontosan megkapták-e rendelésüket. Míg bizonyos McDonald’s éttermek már alkalmazzák ezt az új eljárást az Egyesült Államokban, mások csak később nyáron fogják bevezetni az országban.

A McDonald’s-nál mindig keressük az új módszereket, hogy a vásárlói élményt javítsuk. A ’kérdezz, kérdezz, válaszolj’ programot országosan vezetjük be az U.S.A.-ban, annak érdekében, hogy a vásárlói elégedettséget növeljük – mondta Lisa McComb a McDonald’ szóvivője a CNBC-nek.

Az Egyesült Államokban az eladások több mint 60%-át a McDrive forgalom teszi ki.

2013. júliusban, az akkori CFO, Peter Bensen még arról beszélt elemzőknek, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek az ún. ’ajánlásos értékesítés’-re az éttermekben, hogy jobban ösztönözzék az új termékek kipróbálását, az addicionális értékesítést.

A cég éppen egy hosszabb átszervezésben van benne az U.S.A.-ban, az erős versenyhelyzet miatt. Steve Easterbrook CEO szerint, a McDonald’s-nak meg kell frissülnie, mivel a külső környezet gyorsabban változott, mint a cég belső működése. Michael Andres, a McDonald’s elnöke elmondta, az elmúlt években a menük megnövekedett komplexitása komoly kihívást jelentett a McDrive kiszolgálási sebesség szinten tartásának. Kompenzálásképpen, az év elején a cég csökkentette a menük számát, és tervezi, hogy tovább egyszerűsíti a McDrive menüket, a kiszolgálási sebesség érdekében.

McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. a Magyar Franchise Szövetség tagja.

(forrás: cnbc.com, Katie Little)vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.