Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-07 idő 09:28

A McDonald's kivonul a Krímből

A gyorsétteremlánc a honlapján jelentette be, hogy bezárja Szimferopolban, Szevasztopolban és Jaltában található éttermeit – írja a Guardian. Most a cég gyártási okokra hivatkozik, de a krími válság kitörésekor még azt mondták, csak felfüggesztik a munkát, és remélték, hogy hamarosan újra kinyithatnak. Most viszont, ahogy megszilárdulni látszik az orosz ellenőrzés, már kivonulásról beszél a McDonald’s.

A három krími étteremben dolgozó alkalmazottaknak felajánlották, hogy egy ukrajnai étteremben azonos juttatásokért tovább foglalkoztatják őket, ráadásul az áttelepülési költségeket és háromhavi lakbért is kifizetik az alkalmazottaknak és családjaiknak. Ha pedig egy dolgozó nem akar Ukrajnába költözni, az ukrán jog szerint garantált végkielégítést kapja.

Erre válaszul az orosz duma egyik képviselője, Vlagyimir Zsirinovszkij felvetette, hogy az étteremláncot egész Oroszországból ki kellene tiltani – írta az ITAR-TASZSZ.

De nemcsak a BigMacek tűnnek majd el a Krímből, hanem például Shell benzinkutak és a metadon is. Ezt a drogot általában segítőszervezetek osztják heroinfüggőknek a heroin legális kiváltására, az orosz hatóságok azonban máshogy állnak a szerhez, mint ukrán kollégáik. Az oroszok szerint ugyanis a heroinfüggőknek osztott metadon túl nagy része kerül a feketepiacra, ezért leállították a Krímbe irányuló legális forgalmat. Több ukrán civilszervezet attól tart, hogy a lépés miatt a nagyjából 800 nyilvántartott krími heroinfüggőnél nőni fog a HIV-kockázat, mert ha a szájon át bevihető metadonról visszaszoknak a heroinra, nagy eséllyel megosztják majd a tűiket is.

origo.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.