Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-07 idő 09:28

A McDonald's kivonul a Krímből

A gyorsétteremlánc a honlapján jelentette be, hogy bezárja Szimferopolban, Szevasztopolban és Jaltában található éttermeit – írja a Guardian. Most a cég gyártási okokra hivatkozik, de a krími válság kitörésekor még azt mondták, csak felfüggesztik a munkát, és remélték, hogy hamarosan újra kinyithatnak. Most viszont, ahogy megszilárdulni látszik az orosz ellenőrzés, már kivonulásról beszél a McDonald’s.

A három krími étteremben dolgozó alkalmazottaknak felajánlották, hogy egy ukrajnai étteremben azonos juttatásokért tovább foglalkoztatják őket, ráadásul az áttelepülési költségeket és háromhavi lakbért is kifizetik az alkalmazottaknak és családjaiknak. Ha pedig egy dolgozó nem akar Ukrajnába költözni, az ukrán jog szerint garantált végkielégítést kapja.

Erre válaszul az orosz duma egyik képviselője, Vlagyimir Zsirinovszkij felvetette, hogy az étteremláncot egész Oroszországból ki kellene tiltani – írta az ITAR-TASZSZ.

De nemcsak a BigMacek tűnnek majd el a Krímből, hanem például Shell benzinkutak és a metadon is. Ezt a drogot általában segítőszervezetek osztják heroinfüggőknek a heroin legális kiváltására, az orosz hatóságok azonban máshogy állnak a szerhez, mint ukrán kollégáik. Az oroszok szerint ugyanis a heroinfüggőknek osztott metadon túl nagy része kerül a feketepiacra, ezért leállították a Krímbe irányuló legális forgalmat. Több ukrán civilszervezet attól tart, hogy a lépés miatt a nagyjából 800 nyilvántartott krími heroinfüggőnél nőni fog a HIV-kockázat, mert ha a szájon át bevihető metadonról visszaszoknak a heroinra, nagy eséllyel megosztják majd a tűiket is.

origo.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.