Hírek, aktualitások

dátum 2017-06-23 idő 09:59

A Meki házhoz meg

Az USA-ban már 1993 óta elérhető, számos ázsiai, közel-keleti, latin-amerikai országban, Ausztráliában és Dél-Afrikában is sikeresen működik a McDelivery. Európában még viszonylag újdonságnak számít - írja a Hvg Online.

Európában legelsőként éppen a szomszédos Ausztriában, Bécs Hietzingnek nevezett 13. kerületében kezdődött a Meki házhozszállítása 2013-ban, és mára kiterjed az osztrák főváros egészére. Németország 25 városában is működik már a McDonald’s házhoz szállító futárszolgálata. A spanyoloknál tavaly Madridban és Barcelonában tesztelték a gyorsétteremlánc kiszállítós szolgáltatását, ami olyan kedvező fogadtatásra talált, hogy az idén nyáron kiterjesztik az egész országra. A legfrissebb hírek szerint pedig még ebben a hónapban Nagy-Britanniában is bevezetik. 

A gyorsétteremlánc elemzései szerint a házhoz szállított ételek fogyasztási trendjében jelentős növekedést tapasztalnak. Ez például Spanyolországban – a két városban – 2016-ban az előző évhez viszonyítva mintegy 10 % forgalomnövekedést eredményezett, így a teljes forgalom összértéke 600 millió euróra növekedett. A fogyasztási tendenciák mellett a versenyhelyzet Európában, így nálunk is lépésre ösztönözheti a gyorsétteremláncot, mivel a házhozszállítást a Burger King és a KFC is bevezetni tervezi, illetve már részben működteti.
Kíváncsiak voltunk, a McDonald’s Magyarország tervezi-e a közeljövőben a McDelivery szolgáltatás bevezetését. Megkeresésünkre arról tájékoztattak, hogy vendégeik visszajelzése és igényei alapján folyamatosan vizsgálják és tanulmányozzák az új üzleti és fejlesztési lehetőségeket, köztük a házhozszállítást is. Azonban az ezekkel kapcsolatos elképzeléseikről egyelőre korainak tartják a részletek megosztását. Viszont aktuális hírként közölték, hogy éttermeiket a „Jövő élménye” koncepció alapján alakítják át franchise partnereikkel együttműködve az idei évtől. Ez tartalmilag a következő takarja: a mekizés élményét innovatív konyhai és kiszolgálási folyamatokkal, valamint interaktív digitális technológiával támogatott szolgáltatásokkal kívánják újítani/modernizálni.  


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.