Hírek, aktualitások

dátum 2017-06-23 idő 09:59

A Meki házhoz meg

Az USA-ban már 1993 óta elérhető, számos ázsiai, közel-keleti, latin-amerikai országban, Ausztráliában és Dél-Afrikában is sikeresen működik a McDelivery. Európában még viszonylag újdonságnak számít - írja a Hvg Online.

Európában legelsőként éppen a szomszédos Ausztriában, Bécs Hietzingnek nevezett 13. kerületében kezdődött a Meki házhozszállítása 2013-ban, és mára kiterjed az osztrák főváros egészére. Németország 25 városában is működik már a McDonald’s házhoz szállító futárszolgálata. A spanyoloknál tavaly Madridban és Barcelonában tesztelték a gyorsétteremlánc kiszállítós szolgáltatását, ami olyan kedvező fogadtatásra talált, hogy az idén nyáron kiterjesztik az egész országra. A legfrissebb hírek szerint pedig még ebben a hónapban Nagy-Britanniában is bevezetik. 

A gyorsétteremlánc elemzései szerint a házhoz szállított ételek fogyasztási trendjében jelentős növekedést tapasztalnak. Ez például Spanyolországban – a két városban – 2016-ban az előző évhez viszonyítva mintegy 10 % forgalomnövekedést eredményezett, így a teljes forgalom összértéke 600 millió euróra növekedett. A fogyasztási tendenciák mellett a versenyhelyzet Európában, így nálunk is lépésre ösztönözheti a gyorsétteremláncot, mivel a házhozszállítást a Burger King és a KFC is bevezetni tervezi, illetve már részben működteti.
Kíváncsiak voltunk, a McDonald’s Magyarország tervezi-e a közeljövőben a McDelivery szolgáltatás bevezetését. Megkeresésünkre arról tájékoztattak, hogy vendégeik visszajelzése és igényei alapján folyamatosan vizsgálják és tanulmányozzák az új üzleti és fejlesztési lehetőségeket, köztük a házhozszállítást is. Azonban az ezekkel kapcsolatos elképzeléseikről egyelőre korainak tartják a részletek megosztását. Viszont aktuális hírként közölték, hogy éttermeiket a „Jövő élménye” koncepció alapján alakítják át franchise partnereikkel együttműködve az idei évtől. Ez tartalmilag a következő takarja: a mekizés élményét innovatív konyhai és kiszolgálási folyamatokkal, valamint interaktív digitális technológiával támogatott szolgáltatásokkal kívánják újítani/modernizálni.  


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.