Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-26 idő 09:20

A MOL-hoz kerülnek az Agip töltőállomások

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az olasz Eni egyik nagy magyarországi leányvállalata, az Agip töltőállomásokat üzemeltető Eni Hungaria Zrt. tulajdonosváltás előtt áll. A legfrissebb információk szerint a vevő a MOL-csoport, mely megállapodást írt alá a 183 Agip töltőállomást működtető, valamint nagykereskedelmi tevékenységet folytató cég megvásárlásáról. 
 
 
A megállapodás összhangban van a MOL-csoport növekedési stratégiájával, melynek célja, hogy fő finomítóinak ellátási sugarán belüli tevékenységét kiterjessze, valamint a kiskereskedelmi piaci jelenlétét nagymértékben növelje. A tranzakció egyedülálló növekedési lehetőség a vállalatcsoport számára, mivel kulcsfontosságú helyeken lévő töltőállomásokat biztosít, valamint erősíti a MOL fővárosban és környékén elfoglalt pozícióját.
 
 
A tranzakció zárásához még bizonyos feltételek előzetes teljesülése is szükséges, többek között a versenyhatósági jóváhagyás. Az Agip kúthálózat - mely a közelmúltban úgy tűnt, hogy a Coop üzletlánccal állapodhat meg a töltőállomásokon működő boltok üzemeltetéséről - közel fele franchise tulajdonban van, azok tulajdonviszonyait nem érinti közvetlenül az ügylet.
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.