Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-27 idő 09:29

A Mortimer English Club újra megcélozza a magyar piacot

A Mortimer egyik első külföldi terjeszkedése Magyarország irányába volt, ahol sikeresen elindult a nyelvoktatás és a franchise hálózat építése, majd egy szerencsétlen vis major miatt a magyarországi hálózat gyakorlatilag megszűnt.
 
A kedvező magyarországi tapasztalatok miatt a Mortimer tulajdonosai úgy döntöttek, szeretnék újból megcélozni és felépíteni a magyar piacot, itthoni partnerek bevonásával. A Mortimer elsősorban master franchise partnert keres, aki megkapja a jogot arra, hogy Magyarországon a Mortimer know-how-ja alapján felépítse, és működtesse saját Mortimer English Club franchise hálózatát, és a megadott kereteken belül maga válassza meg, képezze ki franchise partnereit, és a nyelvtanárokat a Mortimer know-how-ra.
 
 
Ugyanakkor lehetőség van franchise partnerként, átvevőként is működtetni Magyarországon Mortimer nyelviskolát közvetlenül a német tulajdonosok irányítása mellett, ahol a franchise partner nem csak „vezeti” a vállalkozását, de jellemzően maga is oktat. A jogokat biztosító szerződések 5 évesek, amelyek a későbbiekben – kölcsönös elégedettség esetén – automatikusan hosszabbodnak 5 éves ciklusokkal.
 
 
A franchise partnerek folyamatos bevételeikből havi franchise díjat, és marketing hozzájárulást fizetnek. Árbevételük a nyelvórák bevételén kívül a tankönyvek, oktatási anyagok értékesítéséből is származik. (A mértékek, a német tapasztalatokra alapuló üzleti tervszámok a további anyagokban.) 
Ideális partnerek lehetnek angolul beszélő vállalkozók, magánszemélyek, nyelvtanárok, magánóvodák, iskolák, nyelviskolák. A jelöltek egy tárgyalásos folyamat eredményeként válhatnak franchise partnerré, vagy magyarországi master franchise átvevővé.
 

A Mortimer franchise

 
A Mortimer English Club franchise rendszere példaszerűen jól kidolgozott, részletesen dokumentált, bizonyítottan sikeres üzleti modell. A leendő partnerek széleskörű, mindenre kiterjedő előzetes információt kapnak a rendszer jellemzőiről. A franchise szerződés aláírása után komoly képzésben részesülnek, a működés folyamán pedig folyamatos szakmai, módszertani, marketing, és vállalkozási támogatást kapnak a tulajdonos német cégtől.
 

A Mortimer English Club

 
A Mortimer angol-nyelviskolát 1990-ben alapította egy német hölgy, Karola Scheer, aki ma is az egyik tulajdonosa, és módszertani vezetője a cégnek. Pár év múlva csatlakozott hozzá egy német úriember üzlettársként, Jürgen Nauditt, aki jelenleg is vállalkozási, üzleti, marketing vezetője a hálózatnak.
 

 
1999, a franchise rendszer elindítása Németországban. Mára Németországban a működő kb. 1000 franchise rendszer között a top 20 franchise hálózat közé tartoznak, több mint 300 nyelviskolájukkal.
2008, a nemzetközi franchise hálózat elindítása. Négy év alatt 20 országban indították el a franchise rendszert helyi franchise partnerek, master franchise átvevők bevonásával. A nemzetközi hálózat ma is sikeresen működik és fejlődik.
 
 
Forrás és további információk
 
Mortimer English Club
magyarországi hivatalos képviselője:
 
dr. Jánosi István
vállalkozásfejlesztési, gazdasági innovációs és franchise tanácsadó
E-mail: istvan.janosi@franchisetanacsado.hu
 
Kép forrása: Mortimer English Club (HU) Facebook-profil


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.