Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-27 idő 09:29

A Mortimer English Club újra megcélozza a magyar piacot

A Mortimer egyik első külföldi terjeszkedése Magyarország irányába volt, ahol sikeresen elindult a nyelvoktatás és a franchise hálózat építése, majd egy szerencsétlen vis major miatt a magyarországi hálózat gyakorlatilag megszűnt.
 
A kedvező magyarországi tapasztalatok miatt a Mortimer tulajdonosai úgy döntöttek, szeretnék újból megcélozni és felépíteni a magyar piacot, itthoni partnerek bevonásával. A Mortimer elsősorban master franchise partnert keres, aki megkapja a jogot arra, hogy Magyarországon a Mortimer know-how-ja alapján felépítse, és működtesse saját Mortimer English Club franchise hálózatát, és a megadott kereteken belül maga válassza meg, képezze ki franchise partnereit, és a nyelvtanárokat a Mortimer know-how-ra.
 
 
Ugyanakkor lehetőség van franchise partnerként, átvevőként is működtetni Magyarországon Mortimer nyelviskolát közvetlenül a német tulajdonosok irányítása mellett, ahol a franchise partner nem csak „vezeti” a vállalkozását, de jellemzően maga is oktat. A jogokat biztosító szerződések 5 évesek, amelyek a későbbiekben – kölcsönös elégedettség esetén – automatikusan hosszabbodnak 5 éves ciklusokkal.
 
 
A franchise partnerek folyamatos bevételeikből havi franchise díjat, és marketing hozzájárulást fizetnek. Árbevételük a nyelvórák bevételén kívül a tankönyvek, oktatási anyagok értékesítéséből is származik. (A mértékek, a német tapasztalatokra alapuló üzleti tervszámok a további anyagokban.) 
Ideális partnerek lehetnek angolul beszélő vállalkozók, magánszemélyek, nyelvtanárok, magánóvodák, iskolák, nyelviskolák. A jelöltek egy tárgyalásos folyamat eredményeként válhatnak franchise partnerré, vagy magyarországi master franchise átvevővé.
 

A Mortimer franchise

 
A Mortimer English Club franchise rendszere példaszerűen jól kidolgozott, részletesen dokumentált, bizonyítottan sikeres üzleti modell. A leendő partnerek széleskörű, mindenre kiterjedő előzetes információt kapnak a rendszer jellemzőiről. A franchise szerződés aláírása után komoly képzésben részesülnek, a működés folyamán pedig folyamatos szakmai, módszertani, marketing, és vállalkozási támogatást kapnak a tulajdonos német cégtől.
 

A Mortimer English Club

 
A Mortimer angol-nyelviskolát 1990-ben alapította egy német hölgy, Karola Scheer, aki ma is az egyik tulajdonosa, és módszertani vezetője a cégnek. Pár év múlva csatlakozott hozzá egy német úriember üzlettársként, Jürgen Nauditt, aki jelenleg is vállalkozási, üzleti, marketing vezetője a hálózatnak.
 

 
1999, a franchise rendszer elindítása Németországban. Mára Németországban a működő kb. 1000 franchise rendszer között a top 20 franchise hálózat közé tartoznak, több mint 300 nyelviskolájukkal.
2008, a nemzetközi franchise hálózat elindítása. Négy év alatt 20 országban indították el a franchise rendszert helyi franchise partnerek, master franchise átvevők bevonásával. A nemzetközi hálózat ma is sikeresen működik és fejlődik.
 
 
Forrás és további információk
 
Mortimer English Club
magyarországi hivatalos képviselője:
 
dr. Jánosi István
vállalkozásfejlesztési, gazdasági innovációs és franchise tanácsadó
E-mail: istvan.janosi@franchisetanacsado.hu
 
Kép forrása: Mortimer English Club (HU) Facebook-profil


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.



Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.