Hírek, aktualitások

dátum 2014-07-16 idő 09:49

A napfény íze - Borháló blog

Egész évben húztad az igát, nyomtad a robotot, belecsavarodtál a munkahelyi hálóba, vitted a gyereket meló előtt isibe, délután talán nem fogtok elkésni az edzésről, ha átcsusszansz a sárgán, megelőzöd azt az éti csiga felmenőkkel büszkélkedő taplót, aki szándékosan feltart, azért, hogy elkéss, hogy érezd, hogy zajlik az élet, hogy tudd, hogy ez az egész munkahelyesdi, családosdi, kötelező programosdi a pörgésről szól, arról, hogy helyt kell állnod, férfinak kell lenned, neked meg nőnek kell lenned, jó, hogy itt vagy, főzzél, mossál, készítsd össze, vasald ki, tedd szét...
 

Kathona Krisztián írása a Borháló Blogon

 
Hát ennek az egésznek most vége. Nem csinálod tovább. Neked is jár a jól megérdemelt akármi. Az egy hetes pihenés, szórakozás, fürdés, esti séta, természet hangja. A Balaton. Balaton. Mi a Balcsira megyünk. Idén az északi part. Ti voltatok már Ábrahámhegyen? Melyik a legjobb strand? Gyerekek, csak egyet mondok, Kenese. 
Szóval megérkeztünk, most gyere velem borozni. Lazulj le, ne mondj semmit, feletsd el. Te úgy mondod ezt, hogy felejtsd el.
 
 
Először is szagolj. Illatolj, szívd tele a tüdődet ezzel a sűrű léggel. Tele párával, napfénnyel, csodával. Hatolj be a sűrűbe. Menj tovább. Dörgicse derűs, Badacsony bódító, Lelle légies. Érzed a poharadban?
Igyál. Tudod sokan mondják, hogy hogyan kell inni a bort. Kis kortyok, szürcsi, hogy a légáramlat szétporlassza a szádban tekergő csermelyt. Feletsd el. Szabad vagy. Próbáld ki persze ezt is. Aztán igyál nagy kortyokban. Mondd, hogy a te mértéked a három és fél deci. Hogy gondolják, hogy neked a két deci a mértéked? Mondd, hogy te most iszol egy tramini fröccsöt mert valami széles érzésre vágysz. Mondd, hogy fél liter ház borát kérsz egy spricc szódával, mert most arra készülsz, hogy kiidd a medréből a Balatont.
 
Mielőtt azonban nagy vállalkozásodnak nekivágnál, idd végig a Balaton csodáit, hogy megérezd, hogyan oldotta magába a vízről visszatükröződő napfényt a szőlő, hogy oldotta bele magát a bazalt a szőlőbe és érezd, hogy hogyan oldja magát beléd a balatoni bor.
 
 
Ugorj be Alsóörsről Lovasra a Levendula pincészethez Faramuci Olaszrizlinget inni, ha játékos kedvedben vagy, Révfülöpön járva ülj be ebédelni a Mákvirág fogadóba, kísérd le a grillezett sülteket káli-medencei Chardonnay-val, majd kóstold meg a Kál-Vin pincészet Kéknyelűjét levezetésnek, bámészkodj egy kicsit a hegyen, Tördemicen vár a Sabar Vinotéka, ahonnan hazaviheted Csobánc és Badacsony heroikus nagyvonalú érlelt fehérborait, ha jót akarsz, kezdd a Szürkebaráttal.
 
 
És hetek, hónapok múlva, ha visszaemlékszel a Balatonra, a borokra, keress fel egy közeli Borháló kereskedést és idézd vissza a nyári érzéseket.
 
"Milyen volt vize kékje, nem tudom már,
De ha kinyílnak ősszel az egek,
A szeptemberi, bágyadt búcsuzónál,
Vize színére visszarévedek."
 
Forrás: borhalo.com
Virtuális kiállító: Borháló Kft.
Cimkék: étel-ital


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.