Hírek, aktualitások

dátum 2014-02-25 idő 13:07

A pénztárgép és az okostelefon találkozása a kasszapulton

Jó ütemben halad az áruházláncok kasszáinak bekötése a NAV szerverére, de a 2014-es év közepéig így is eltarthat a teljes átállás. A PC-s rendszerek esetében más, összetettebb kihívásoknak kell megfelelni, mint a kiskasszáknál – mondja a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője. Nemcsak a pénztárgépek, hanem a telekommunikációs hálózat tesztje is zajlik. Az áruházlánci bekötések során a műszaki feltételek mellett a kereskedelmi logika követelményeinek is meg kell feleltetni a rendszereket. (Élelmiszer online összeállítás)
 
Reálisan az első félév végére zárulhat le a kasszacsere teljes folyamata – állítja a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin beszámolt arról, hogy az eddigi pilot bekötések és az éles működés tapasztalatai alapján egyre inkább tiszta képet kapnak arról, milyen további kihívásoknak kell megfelelni az online kasszarendszerek üzemeltetése során. Miután a Laurel 17 kasszaengedéllyel rendelkezik, a kereskedelem szinte minden területén telepítenek kasszamegoldásokat. A tesztüzemek és az éles működések tapasztalatai alapján ugyanakkor a vezető leszögezte, az online kasszára váltás jó ütemben halad.
 
 
A Möbelix üzleteiben és a Kikánál befejeződött az átállás, a Hervis hálózatában folyamatban van, többeknél pedig már pilot üzemben működnek online pénztárgépek. A Laurel két saját – Windows és Linux alapú – kasszaszoftverével több CBA, Reál és Coop élelmiszerüzletet is bekötöttek már a NAV rendszerébe, ezekben jelenleg szintén a tesztüzem zajlik.
 
Szabó Ervin elmondta, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal az engedélyezési eljárás során azt vizsgálja, hogy a bemutatott kasszarendszer megfelel-e az NGM rendeletben szereplő műszaki és jogszabályi előírásoknak. Az éles tesztek tapasztalatai alapján előfordul, hogy az engedélyezett kasszákat módosítani kell a kereskedelmi működés sajátosságai, illetve üzleti szempontok miatt, erre azonban csak újraengedélyeztetési eljárás során nyílik lehetőség.
 
A szakemberek az éles tesztek során más mutatók alapján vizsgálják az egykasszás boltokat és azokat az üzleteket, ahol sok pénztárgép működik egyszerre a rendszerben, vagy egy eszközön kiemelkedően nagy a tételszám – tette hozzá az ügyvezető. A kasszákkal egyidejűleg a telekommunikációs rendszert is ellenőrzik, előfordul, hogy nem sikerül csatlakozni a NAV szerveréhez; egyszerre túl sok adatot küld, vagy éppen nem küldi félóránként az információs csomagokat.
Szabó Ervin úgy fogalmaz, az online bekötést és az új Adóügyi Ellenőrző Egységet (AEE) úgy lehet elképzelni, mintha egy hagyományos pénztárgép és egy okostelefon működését próbálnánk összehangolni.
 
Forrás: Élelmiszer Online
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.