Hírek, aktualitások

dátum 2014-02-25 idő 13:07

A pénztárgép és az okostelefon találkozása a kasszapulton

Jó ütemben halad az áruházláncok kasszáinak bekötése a NAV szerverére, de a 2014-es év közepéig így is eltarthat a teljes átállás. A PC-s rendszerek esetében más, összetettebb kihívásoknak kell megfelelni, mint a kiskasszáknál – mondja a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője. Nemcsak a pénztárgépek, hanem a telekommunikációs hálózat tesztje is zajlik. Az áruházlánci bekötések során a műszaki feltételek mellett a kereskedelmi logika követelményeinek is meg kell feleltetni a rendszereket. (Élelmiszer online összeállítás)
 
Reálisan az első félév végére zárulhat le a kasszacsere teljes folyamata – állítja a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin beszámolt arról, hogy az eddigi pilot bekötések és az éles működés tapasztalatai alapján egyre inkább tiszta képet kapnak arról, milyen további kihívásoknak kell megfelelni az online kasszarendszerek üzemeltetése során. Miután a Laurel 17 kasszaengedéllyel rendelkezik, a kereskedelem szinte minden területén telepítenek kasszamegoldásokat. A tesztüzemek és az éles működések tapasztalatai alapján ugyanakkor a vezető leszögezte, az online kasszára váltás jó ütemben halad.
 
 
A Möbelix üzleteiben és a Kikánál befejeződött az átállás, a Hervis hálózatában folyamatban van, többeknél pedig már pilot üzemben működnek online pénztárgépek. A Laurel két saját – Windows és Linux alapú – kasszaszoftverével több CBA, Reál és Coop élelmiszerüzletet is bekötöttek már a NAV rendszerébe, ezekben jelenleg szintén a tesztüzem zajlik.
 
Szabó Ervin elmondta, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal az engedélyezési eljárás során azt vizsgálja, hogy a bemutatott kasszarendszer megfelel-e az NGM rendeletben szereplő műszaki és jogszabályi előírásoknak. Az éles tesztek tapasztalatai alapján előfordul, hogy az engedélyezett kasszákat módosítani kell a kereskedelmi működés sajátosságai, illetve üzleti szempontok miatt, erre azonban csak újraengedélyeztetési eljárás során nyílik lehetőség.
 
A szakemberek az éles tesztek során más mutatók alapján vizsgálják az egykasszás boltokat és azokat az üzleteket, ahol sok pénztárgép működik egyszerre a rendszerben, vagy egy eszközön kiemelkedően nagy a tételszám – tette hozzá az ügyvezető. A kasszákkal egyidejűleg a telekommunikációs rendszert is ellenőrzik, előfordul, hogy nem sikerül csatlakozni a NAV szerveréhez; egyszerre túl sok adatot küld, vagy éppen nem küldi félóránként az információs csomagokat.
Szabó Ervin úgy fogalmaz, az online bekötést és az új Adóügyi Ellenőrző Egységet (AEE) úgy lehet elképzelni, mintha egy hagyományos pénztárgép és egy okostelefon működését próbálnánk összehangolni.
 
Forrás: Élelmiszer Online
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.