Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-17 idő 09:27

A Praktiker új régiókat keres a mini barkácsáruházaknak

A Praktiker két éve nyitotta meg mini-áruházait Sátoraljaújhelyen és Komáromban azzal a szándékkal, hogy teszteljék a kis alapterületű barkácsáruház elképzelést - írja a vállalat közleménye. Mindkét üzletegységét 2 éves tesztidőszakra vette bérbe, korábbi élelmiszeráruházak helyén.
A mini-áruházak a legközelebbi - miskolci és esztergomi - nagy alapterületű Praktiker áruház "leányvállalataként" működtek. Az új üzleti modell keretében a kisebb áruházakban a Praktiker a helyi igények azonnali kiszolgálására, a szortiment kialakításakor pedig a teljes árucsoportos készlet bemutatására törekedett, emellett külön hangsúlyt fektetett a vevői rendelések kielégítésére, így a Praktiker vállalta, hogy a vevő által a helyszínen nem talált, de a katalógusból kiválasztott bármely terméket 24 órán belül a helyszínre szállítja.
 
"A mini-barkácsáruházak koncepciója jó, így a Praktiker Magyarország nem veti el az ötletet, és magasabb fizetőképes kereslettel rendelkező régióban, kedvezőbb bérleti feltételekkel keres új helyszíneket. A tesztidőszakra kiválasztott településeken nem következett be a várt keresletrobbanás az ilyen jellegű áruházak iránt, és a rentábilis működéshez szükséges bérleti díjakról sem sikerült megállapodni a bérbeadókkal. A két üzletegység bezárásával nem szűnnek meg munkahelyek, mert a dolgozók folytatják munkájukat az esztergomi és a miskolci áruházakban" - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta: a németországi fejleményektől függetlenül a magyarországi Praktiker-vállalat továbbra is önállóan és zavartalanul működik, a 19 üzletegységben folyamatos és zökkenőmentes a vásárlók kiszolgálása, miközben a háttérben továbbra is zajlanak a tárgyalások a tulajdonosváltásról.
 
A Praktiker sátoraljaújhelyi és komáromi vásárlóinak a mini-áruházak szeptember 21-ei zárását követően visszáru, reklamáció vagy más esetben a miskolci, illetve a győri áruházban van lehetőségük intézkedni. A Praktiker hangsúlyozza: a szavatossági, jótállási jogok nem vesznek el az adott régiókban korábban vásárolt árucikkekre, azok az országos hálózatán keresztül továbbra is érvényesíthetőek.

m
arketinginfo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.