Hírek, aktualitások

dátum 2015-05-08 idő 09:52

A Príma megválik a CBA-tól

A CBA Príma kategóriájú üzleteinek logójáról eltüntetik a CBA márkajelzést. A két márka csak kommunikációs szinten válik szét, így továbbra is egy bolthálózathoz tartoznak. A CBA üzlettípusaiban a helyiség kialakítása és a kiszolgálás különbözik - origo.hu összeállítás

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint az a cél, hogy növeljék az üzlettípus márkaismertségét. A Príma-üzletek külső és belső arculatát leszámítva semmi sem fog változni.

A CBA három márkatípusú üzletet működtet: az általános CBA-logósakat, a CBA Cent diszkontüzleteket és a Príma prémiumboltokat. „A jövőben azt szeretnénk elérni, hogy ez a három kategória hangsúlyosabban elkülönüljön egymástól. A Príma márkanév bolttípust takar, nem pedig termékeket" – mondta Fodor.

 
Azaz a Prímákban nem feltétlenül jobb minőségű termékeket lehet kapni, mint a CBA-kban. Az üzletek működnek magasabb szakmai és műszaki sztenderdek szerint. Ez a bolt belső kialakítására, az áruválasztékra és a személyes kiszolgálásra vonatkozik. Az üzlet típusa nem befolyásolja a kínálatot, a helyi igények viszont igen. Mivel franchise-ról van szó, előfordul, hogy az árak is eltérnek: a cég franchise partnerei szabadon határozhatják meg az árakat. Ennek ellenére bizonyos termékeknél azonos árakat alkalmaznak, például akcióknál.
 
origo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.