Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-27 idő 09:26

A SPAR Magyarország Kft. a grazi Magyar Kulturális Fesztivál egyik főtámogatója

Három ausztriai magyar külképviselet – Magyarország Nagykövetsége, a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum, Bécs és a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete – együttműködve a grazi tiszteletbeli konzulátussal és az ausztriai város intézményeivel, 2014. június 26. és 28. között „Auf nach Ungarn” címmel magyar kulturális napokat rendez Steiermark fővárosában, Graz-ban.
 
A nagyrészt Graz főterén zajló háromnapos fesztiválon – melynek egyik főtámogatója a SPAR Magyarország Kft. – a magyar népművészet, zene, gasztronómia és turizmus értékei kerülnek bemutatásra. A változatos, magas művészi színvonalú programokon több neves magyar előadóművész, néptánccsoport, valamint különféle zeneágakat képviselő együttes lép fel. Az előadások és koncertek mellett kiállításokra, divatbemutatóra és gyermekprogramokra is sor kerül.
 
 
A SPAR Magyarország Kft., mint a SPAR Ausztria leányvállalata, kiskereskedelmi tevékenységén keresztül sokat tesz a magyar termékek külföldi népszerűsítése érdekében is. 2013-ban kiemelt promóció keretében több osztrák tartomány mintegy 390 SPAR üzletében értékesítették a magyar élelmiszergazdaság remekeit (pl. Herz szalámi, magyar fokhagyma), idén pedig a SPAR saját húsfeldolgozó üzeme néhány feldolgozott termékének ausztriai SPAR hálózat részére történő szállítása megindítását tervezi.
A SPAR büszke arra, hogy a rendezvény egyik főtámogatója lehet, ezzel is erősítve a két ország közötti szerteágazó kapcsolatrendszert.
 

A SPAR

 
A SPAR a világ legnagyobb, önkéntes alapon szerveződött kereskedelmi lánca, amely 35 országban döntően kiskereskedők franchise típusú szerveződéseként, ugyanazon a néven és egységes logóval, de döntően egymástól független cégekként, nem multinacionális alapon tevékenykedik.
 
 
A SPAR Magyarország Kft. 1991-ben kezdte meg működését hazánkban, és az azóta eltelt idő alatt kiépítve országos hálózatát az ország egyik vezető kiskereskedelmi láncává vált.  A több mint 400 egységgel rendelkező magyarországi SPAR 2004-ben, a hazai kereskedelmi láncok közül elsőként, saját húsfeldolgozó üzemet nyitott. A cég 2012-ben magyar vállalkozók által működtetett kiskereskedelmi egységekkel megkezdte franchise hálózata kiépítését. Jelenleg 18 ilyen üzlet működik az országban.
 
A magyarországi SPAR, több mint 13000 munkatársával az ország ötödik legnagyobb munkaadója. A cég 2013-ban mintegy 40 millió euró értékű beruházást eszközölt húsüzeme kapacitásnövelésére, valamint új üzletek nyitására és a régebbiek korszerűsítésére. 2014-ben pedig 55 millió euró értékű beruházást tervez ugyancsak a cég hálózata további fejlesztésére.
 
Forrás: SPAR sajtóközlemény
Info: Fehér István, kommunikációs vezető
Kép forrása: at.gotohungary.com
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.