Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-27 idő 09:26

A SPAR Magyarország Kft. a grazi Magyar Kulturális Fesztivál egyik főtámogatója

Három ausztriai magyar külképviselet – Magyarország Nagykövetsége, a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum, Bécs és a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete – együttműködve a grazi tiszteletbeli konzulátussal és az ausztriai város intézményeivel, 2014. június 26. és 28. között „Auf nach Ungarn” címmel magyar kulturális napokat rendez Steiermark fővárosában, Graz-ban.
 
A nagyrészt Graz főterén zajló háromnapos fesztiválon – melynek egyik főtámogatója a SPAR Magyarország Kft. – a magyar népművészet, zene, gasztronómia és turizmus értékei kerülnek bemutatásra. A változatos, magas művészi színvonalú programokon több neves magyar előadóművész, néptánccsoport, valamint különféle zeneágakat képviselő együttes lép fel. Az előadások és koncertek mellett kiállításokra, divatbemutatóra és gyermekprogramokra is sor kerül.
 
 
A SPAR Magyarország Kft., mint a SPAR Ausztria leányvállalata, kiskereskedelmi tevékenységén keresztül sokat tesz a magyar termékek külföldi népszerűsítése érdekében is. 2013-ban kiemelt promóció keretében több osztrák tartomány mintegy 390 SPAR üzletében értékesítették a magyar élelmiszergazdaság remekeit (pl. Herz szalámi, magyar fokhagyma), idén pedig a SPAR saját húsfeldolgozó üzeme néhány feldolgozott termékének ausztriai SPAR hálózat részére történő szállítása megindítását tervezi.
A SPAR büszke arra, hogy a rendezvény egyik főtámogatója lehet, ezzel is erősítve a két ország közötti szerteágazó kapcsolatrendszert.
 

A SPAR

 
A SPAR a világ legnagyobb, önkéntes alapon szerveződött kereskedelmi lánca, amely 35 országban döntően kiskereskedők franchise típusú szerveződéseként, ugyanazon a néven és egységes logóval, de döntően egymástól független cégekként, nem multinacionális alapon tevékenykedik.
 
 
A SPAR Magyarország Kft. 1991-ben kezdte meg működését hazánkban, és az azóta eltelt idő alatt kiépítve országos hálózatát az ország egyik vezető kiskereskedelmi láncává vált.  A több mint 400 egységgel rendelkező magyarországi SPAR 2004-ben, a hazai kereskedelmi láncok közül elsőként, saját húsfeldolgozó üzemet nyitott. A cég 2012-ben magyar vállalkozók által működtetett kiskereskedelmi egységekkel megkezdte franchise hálózata kiépítését. Jelenleg 18 ilyen üzlet működik az országban.
 
A magyarországi SPAR, több mint 13000 munkatársával az ország ötödik legnagyobb munkaadója. A cég 2013-ban mintegy 40 millió euró értékű beruházást eszközölt húsüzeme kapacitásnövelésére, valamint új üzletek nyitására és a régebbiek korszerűsítésére. 2014-ben pedig 55 millió euró értékű beruházást tervez ugyancsak a cég hálózata további fejlesztésére.
 
Forrás: SPAR sajtóközlemény
Info: Fehér István, kommunikációs vezető
Kép forrása: at.gotohungary.com
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.