Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-13 idő 09:05

A Szeretlekmagyarország.hu tesztelte Budapest legújabb dizájn-mosodáját

"Titokban régóta vágytunk arra, hogy egy, az amerikai filmekből jól ismert mosodát tesztelhessünk, úgyhogy lelkesen, koszos ágyneműkkel a hónunk alatt indultunk a Bubbles legújabb, Lajos utcai üzlete felé." - írja Kovács Anna Dóra, a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon megjelent cikkében.
 
A mosoda első ránézésre sokkal inkább európai, mint amit magunk elé képzeltünk. A környezet nagyon barátságos, mintha egy vidám nappaliba lépne az ember, nagy kanapékkal és gyerekjátszó sarokkal. Csak a falba épített mosó- és szárítógépek emlékeztettek arra, miért is jöttünk.
 
 
A rendszer működése pofon egyszerű. Két gépméret között választhattunk, nekünk elég volt a kisebb, amibe 11 kiló ruha fért (ez is duplája az otthoni 5-6 kilónak), de volt nagyobb is, amibe 16 kiló ruhát gyömöszölhettünk volna.
A program kiválasztásától kicsit tartottunk, otthon sem egyszerű elsőre eligazodni a menüben, de az érintőkijelző egyáltalán nem bizonyult bonyolultnak. Rövid leírásban még segítséget is kaptunk. Fizetni automatán keresztül lehet. Mi készpénzzel fizettünk, a mosásért 1000 Ft-ot, de ha rendszeresen itt mostok, vásárolhattok kártyát is, amivel ugyanez 940 Ft-ba kerülne.
 
A mosás elindítása után ittunk egy kávét, és közben megnéztük, mi újság a Facebookon, ugyanis van wifi. Azt mondják, ilyenkor lehet ismerkedni is, mi azonban rendhagyó módon inkább az alapítót, Megyeri Gábort faggattuk mosás közben. Arra voltunk leginkább kíváncsiak, van-e értelme ilyesminek Magyarországon?
 

Megyeri Gábor: "Sok olyan dolog oldható meg itt, ami otthon nem"

 
Honnan jött az önkiszolgáló mosoda ötlete?
 
A feleségem ír származású, neki hiányoztak az otthon megszokott mosodák. Ez jó pár év volt, és akkor csak elvétve akadt Budapesten ilyesmi. Azok se voltak az igaziak, így elkezdtünk gondolkozni egy saját vállalkozásban.
 
Azt hittük, olyan lesz, mint az amerikai filmekben. Miért más?
 
Igen, valóban más, mi európai mosodát akartunk. Nekünk az fontos, hogy aki betér, otthon érezze magát, legyen komfortérzete, visszajárjon. Ezért vannak kényelmes kanapék, wifi, kávéautomata, a gyerekeknek játszósarok.
 
 
Ami még feltűnt, hogy nem kellett saját mosószert hoznunk...
 
Ez is fontos különbség. A mi gépeinkbe speciálisan összeállított vegyszerek kerülnek, olyanok, amiket például kórházak is használnak. Ráadásul egyik vendég sincs kiszolgáltatva annak, hogy előtte korábban valaki rossz minőségű szert használt, aminek nyoma maradhat az ő ruháin is.
 
Magyarországon sokan el se tudják képzelni, hogy ne otthon mossanak. Kik járnak az üzleteitekbe?
 
Teljesen vegyes a kép, családanyák, üzletemberek, itt élő külföldiek egyaránt megfordulnak. Sokan, sokféle okból járnak ide.
 
 
Sok törzsvendégetek van?
 
Vannak, de nem az a célunk, hogy leszoktassuk az embereket az otthoni mosásról. Mert persze praktikus az, ha az embernek nem kell mosógépet vennie, karbantartania, szenvednie a fregolival, főleg ha kicsi a lakása. De az otthoni mosás mellett is megéri kipróbálni a mosodát, mert sok olyan dolog oldható meg itt, ami otthon nem. Van olyan mosnivaló, ami egyszerűen egy otthoni gépbe nem fér bele, vagy olyan szennyeződés, amit a sima mosószerek nem szednek ki. De mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy nálunk a mosás kikapcsolódás is egyben.
 
Miután a fél óra mosás letelt, jöhetett a szárítás, ami szintén 1000 Ft-ba került. Így összesen 2000 Ft-ért két mosásnyi patyolat tiszta, finom illatú és csontszáraz ágyneműt vihettünk haza. A tesztelésre vitt ágyneműk teljesen tiszták és szárazak lettek egy óra alatt, ez teregetéssel együtt otthon két adag mosnivalóval négyszer ennyi idő. És nem lógtak a lakásban mindenfelé hatalmas száradó lepedők, meg paplanok.
 
 
Szóval, ha szívesen lemondanátok az otthoni mosással és teregetéssel járó unalmas munkáról, vagy olyan mosnivalótok van, amivel otthon csak nehezen birkóznátok meg, érdemes egy próbát tenni!
 
Cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu
Szerző: Kovács Anna Dóra
Fotó: Mervai Márk


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.