Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-11 idő 10:13

A Trade magazin idén is elkészítette FMCG kereskedelmi toplistáját

A Trade magazin, mint a hazai FMCG-piac vezető b2b szaklapja, idén is összesítette a beérkező adatok alapján a rangsort, amelyből kiderül, kik tudták megőrizni tavalyi pozíciójukat. További részleteket itt olvashat.
 
A láncoknak, úgy tűnik, bérelt helyük van a listában, mert nincs változás. Bár a METRO, nagykereskedelmi csatornaként idén újra távolmaradt, a korábbi kiskereskedelmi láncok, mind a 11-en szerepelnek a toplistában. A bruttó forgalmak 50 és 715 milliárd forint között mozognak, és minden korábbi becslés beigazolódni látszik: a diszkontok nagyon magasra állították a fejlődésben a mércét.

Miközben egy év alatt a legkisebbekből csaknem 1000 bolt megszűnt – ha 15 évet nézünk, majd’ 8 ezer –, pedig tavaly már javult a fogyasztói bizalom és a vásárlói hajlandóság, kvázi már valóban tetten érhetően emelkedett a fogyasztás, sikereket könyvelhetnek el mind a food, mind a non-food termékkategóriák – még ha más-más eredménnyel, akkor is.
 
 
Az Aldi tavaly megnyitotta a 100. boltját. Az Auchan szépen javította eredményeit, amelyhez a nem kevés töltőállomás-nyitás szépen hozzájárult. A CBA elegánsan sorra választja le a Príma boltokat a lánc CBA-tagjairól. A COOP, törzsvásárlói rendszerének kiterjesztésével igyekszik lojálisabbá tenni a vásárlóit. A dm tartós árzuhanási programmal tűnt ki a többiek közül. A Lidl a magyar beszállítókra fókuszált az évben, sikerei elérése érdekében. A Penny új boltokat nyitott tavaly is. A Reál elindította a boltjaiban a kiszolgálás minőségének javítását. A Rossmann az expanzió mellett a választékbővítésben látja eredményei javulásának okát. A SPAR leginkább franchise-partnerekben kezdett gondolkodni, míg a Tesco előkészítette az idei nagy átszervezést, és annak lehetőségét, hogy magyar vezetőnek adja át az irányítást.

forrás: trademagazin.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.