Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-11 idő 10:13

A Trade magazin idén is elkészítette FMCG kereskedelmi toplistáját

A Trade magazin, mint a hazai FMCG-piac vezető b2b szaklapja, idén is összesítette a beérkező adatok alapján a rangsort, amelyből kiderül, kik tudták megőrizni tavalyi pozíciójukat. További részleteket itt olvashat.
 
A láncoknak, úgy tűnik, bérelt helyük van a listában, mert nincs változás. Bár a METRO, nagykereskedelmi csatornaként idén újra távolmaradt, a korábbi kiskereskedelmi láncok, mind a 11-en szerepelnek a toplistában. A bruttó forgalmak 50 és 715 milliárd forint között mozognak, és minden korábbi becslés beigazolódni látszik: a diszkontok nagyon magasra állították a fejlődésben a mércét.

Miközben egy év alatt a legkisebbekből csaknem 1000 bolt megszűnt – ha 15 évet nézünk, majd’ 8 ezer –, pedig tavaly már javult a fogyasztói bizalom és a vásárlói hajlandóság, kvázi már valóban tetten érhetően emelkedett a fogyasztás, sikereket könyvelhetnek el mind a food, mind a non-food termékkategóriák – még ha más-más eredménnyel, akkor is.
 
 
Az Aldi tavaly megnyitotta a 100. boltját. Az Auchan szépen javította eredményeit, amelyhez a nem kevés töltőállomás-nyitás szépen hozzájárult. A CBA elegánsan sorra választja le a Príma boltokat a lánc CBA-tagjairól. A COOP, törzsvásárlói rendszerének kiterjesztésével igyekszik lojálisabbá tenni a vásárlóit. A dm tartós árzuhanási programmal tűnt ki a többiek közül. A Lidl a magyar beszállítókra fókuszált az évben, sikerei elérése érdekében. A Penny új boltokat nyitott tavaly is. A Reál elindította a boltjaiban a kiszolgálás minőségének javítását. A Rossmann az expanzió mellett a választékbővítésben látja eredményei javulásának okát. A SPAR leginkább franchise-partnerekben kezdett gondolkodni, míg a Tesco előkészítette az idei nagy átszervezést, és annak lehetőségét, hogy magyar vezetőnek adja át az irányítást.

forrás: trademagazin.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.