Hírek, aktualitások

dátum 2015-02-27 idő 09:30

A világ legnagyobb franchise eseményeinek idén Las Vegas nyújtott otthont

Február 13-14-én került sor a Világ Franchise Tanácsának ülésére 33 ország részvételével. A kétnapos eseményen a különböző országok franchise szövetségei tevékenységének harmonizálása mellett kiemelt helyet kapott a franchise vállalkozási forma védelme.

Számos országban a gazdasági döntéshozók a franchise vállalkozási forma minél erőteljesebb szabályozására törekednek, befolyásolva így az üzleti modell szabad érvényesülését, terjedését. A rendszergazdák és átvevők egymástól való függetlenségének megőrzése a franchise egyik legnagyobb erőssége. Ezt emeli ki többek között a World Franchise Council tavaszi ülésének kommunikéje. Ezen túl felhívja az országok kormányainak figyelmét, hogy tartózkodjanak minden beavatkozástól a franchise üzleti modellbe.

A WFC ülést követően, február 15 és 18 között került sor a Nemzetközi Franchise Szövetség 55. kongresszusára, amely közel 4.000 résztvevőt vonzott. Az esemény mottója “ Kapcsolat, innováció, fejlődés” volt. 

A kongresszuson közel száz program közül választhattak a résztvevők, szemináriumok, kerekasztal-beszélgetések közül, melyek célja a legújabb trendek és tapasztalatok bemutatása a franchise-ban. A világ legnagyobb hálózatai osztották meg sikerük titkát többek között a szervezeti felépítésben, a nemzetközi hálózatvezetésben, az innovációban. Elmondták,  hogy a világ különböző részein milyen politikával, hogyan értek el dinamikus növekedést. 

A WFC ülésen, valamint a kongresszuson hazánkat dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára képviselte.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.