Hírek, aktualitások

dátum 2017-06-27 idő 09:55

A Waberer’s újra nekifut a tőzsdének

A Waberer's International Zrt. a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) prémium kategóriájába tart. Sok részlet kiderült, amiből úgy tűnik, hogy jó nagy tranzakció lesz, és ha minden sikerül, a BÉT ötödik legnagyobb részvénye lehet a kamioncég. Ennél csak az OTP, a Mol, a Magyar Telekom és a Richter Gedeon méretesebb - írja az index.hu.
 
 
A tőzsdére készülő Waberer’s International Zrt.  5100 forint és 6300 forint közötti ársávban hozza forgalomba részvényeit.
 
A Waberer’s a társaság meglévő törzsrészvényeit várhatóan már 2017. június 19-étől, az új törzsrészvényeket pedig 2017. július 3-ától, vagy akörültől szándékozik bevezettetni a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacának prémium kategóriájába. Magyarországon a kisbefektetők az Erste Bank fiókjaiban és egyéb forgalmazókon keresztül nyújthatnak be vételi szándéknyilatkozatot a nyilvánosan kibocsátott részvényekre.
 
Az ajánlattételi időszak a kisbefektetőknek várhatóan 2017. június 29-én, 12 óráig, míg az intézményi befektetőknek várhatóan 2017. június 29-én 17 óráig tart. A csoport munkavállalói legfeljebb 2 millió forintig jogosultak lesznek részvényeket vásárolni. A bevezetést követően a részvények kibocsátása és tartása tekintetében a társaságra és vezetőségére 360 napos, az értékesítő részvényesre pedig 180 napos részvényeladási tilalmi időszak (lock-up period) vonatkozik.
 
Érdekesség, hogy a mostani már nem az első Waberer-nekifutás a tőzsdei létnek. 2015 végén éppen felvásárolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) többségét, amikor két reménybeli tőzsdeaspiráns is hátat fordított elképzeléseinek. Egyikük, a Duna House, amelyik akkor kapott be egy hátrányos jogszabályi változást, azóta már megjelent a tőzsdén. 
2015 végén a Waberer's tervezett kibocsátása is elmaradt, sőt egy ideig úgy tűnt, hogy a logisztikai cég teljesen felhagyott a terveivel. Pedig a cég már nyilvánossá is vált, és felkerült a tőzsdei listára, csak aztán meggondolta magát. A Waberer's International Zrt. mindent visszacsinált, ismét zártkörű részvénytársasággá váltott, és lekérte magát a tőzsdei terméklistáról.

Az okokról sokféle pletyka hangzott el, de a legerősebben az tartotta magát, hogy a szervezők, vagyis elsősorban az Erste, illetve az UniCredit teljesen más árelképzelést fogalmazott meg, mint amit az akkori emblematikus vezető, Waberer György elfogadott volna.

forrás: index.hu 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.