Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-08 idő 12:42

A Wendy’s 1.000 étterem nyitását tervezi az Egyesült Államokban

A Wendy’s 1.000 étterem nyitását tervezi az Egyesült Államokban

A Wendy’s Co. gyorsétterem lánc 1.000 étterem nyitását tervezi az U.S.A.-ban 2020. év végéig – közölték múlt héten -, annak eredményeként, hogy a növekvő eladások és profit terjeszkedésre bátorítja a céget. Ezeknek az új éttermeknek a döntő többsége franchise egység lesz, mivel a Wendy’s még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a franchise alapú üzleti rendszerre. Ennek megfelelően, 540 már meglévő éttermet fognak eladni franchise partnereknek a jövő év közepéig.

A Wendy’s vezetősége közölte, hogy a meglévő egységekből 280 egységet a negyedik negyedév elejéig, a további 260 egységet pedig 2016. év közepéig tervezik értékesíteni. Az éttermek értékesítéséből megközelítőleg 475 mUSD bevételt várnak, másképpen kifejezve, átlagosan 900 eUSD bevételt egységenként. A folyamat végén a Wendy’s hálózatnak 315 saját étterme lesz, az összesen több mint 6.000 egységből az U.S.A.-ban.

A vezetőség szerint nem fog nehézséget jelenteni az éttermek eladása, mivel jelenleg is erős érdeklődés van irántuk, erősítette meg Emil Brolick, Wendy’s CEO. „Nagyon sok érdeklődést kapunk a jelenlegi franchise partnerektől, és a hálózatunkon kívüli vállalkozóktól is.” említette Brolick, „és az egységek döntő részét a már hálózatban lévő franchise partnereknek fogjuk értékesíteni”.

Wendy's girl

Wendy's girl

Az új éttermek nyitása nem érinti a korábbi egység bezárásokat, azonban jelzi, az évekig stagnáló hálózat visszatérését a növekedéshez. A Wendy’s 80 új egységet kíván nyitni csak ebben az évben, amely az elmúlt nyolc évben a legmagasabb szám, mondta Brolick.

Az éttermeket megvásárló franchise partnereknek az egységeket át kell majd alakítaniuk, a Wendy’s Image Activation arculata szerint. A cég 2020. évig az éttermek 60%-át tervezi így átalakítani illetve átalakíttatni. Összességében három fő lépést kell megtenniük a ’bevásárló’ franchise partnereknek: a meglévő éttermet megvásárolnia, azt átalakítania, majd további egységet nyitnia (más helyen). Mindazonáltal, a Wendy’s vezetősége úgy gondolja, a franchise partnereknek meglesz a szükséges forrásuk, hogy ezt a hármas célt teljesíteni tudják. „A Wendy’s éttermek esetében, a bankszektor jól tudja, mit kell támogatnia finanszírozással,” mondja Todd Penegor Wendy’s CFO. „Ezért úgy gondoljuk, kényelmesen helyzetben vagyunk, hogy megkapjuk azt a finanszírozást, amire a terjeszkedéshez szükség lesz.”

Wendy's flatbread grilled chicken

Wendy's flatbread - grillezett csirkehússal

A vezetőség úgy gondolja, a franchise partnereknek lesz elegendő motivációjuk az új egységek nyitásához. A Wendy’s az elkövetkező években növelni akarja a bevételeit, hogy az egységek átlagos bevétele 2020. évig elérje a 2 mUSD értéket. Ezen kívül a vállalat költségcsökkentést is tervez, hogy az új egységek megtérülését javítsa, és azt is akarják, hogy az éttermek árrése 20%-kal növekedjen.

„Teljességgel meg vagyunk győződve, a franchise partnerekkel folytatott egyeztetések alapján, hogy az új 1.000 egységet meg tudjuk valósítani.” A Wendy’s terve a cégnek azon az új üzleti stratégiáján alapul, hogy a jelentős tőke invesztíció helyett, a részvényesek felé nagyobb készpénz megtérülést generáljanak, és még inkább koncentráljanak a jobban profitáló franchise rendszerre.

T. J.
(forrás: nrn.com)vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.