Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-08 idő 12:42

A Wendy’s 1.000 étterem nyitását tervezi az Egyesült Államokban

A Wendy’s 1.000 étterem nyitását tervezi az Egyesült Államokban

A Wendy’s Co. gyorsétterem lánc 1.000 étterem nyitását tervezi az U.S.A.-ban 2020. év végéig – közölték múlt héten -, annak eredményeként, hogy a növekvő eladások és profit terjeszkedésre bátorítja a céget. Ezeknek az új éttermeknek a döntő többsége franchise egység lesz, mivel a Wendy’s még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a franchise alapú üzleti rendszerre. Ennek megfelelően, 540 már meglévő éttermet fognak eladni franchise partnereknek a jövő év közepéig.

A Wendy’s vezetősége közölte, hogy a meglévő egységekből 280 egységet a negyedik negyedév elejéig, a további 260 egységet pedig 2016. év közepéig tervezik értékesíteni. Az éttermek értékesítéséből megközelítőleg 475 mUSD bevételt várnak, másképpen kifejezve, átlagosan 900 eUSD bevételt egységenként. A folyamat végén a Wendy’s hálózatnak 315 saját étterme lesz, az összesen több mint 6.000 egységből az U.S.A.-ban.

A vezetőség szerint nem fog nehézséget jelenteni az éttermek eladása, mivel jelenleg is erős érdeklődés van irántuk, erősítette meg Emil Brolick, Wendy’s CEO. „Nagyon sok érdeklődést kapunk a jelenlegi franchise partnerektől, és a hálózatunkon kívüli vállalkozóktól is.” említette Brolick, „és az egységek döntő részét a már hálózatban lévő franchise partnereknek fogjuk értékesíteni”.

Wendy's girl

Wendy's girl

Az új éttermek nyitása nem érinti a korábbi egység bezárásokat, azonban jelzi, az évekig stagnáló hálózat visszatérését a növekedéshez. A Wendy’s 80 új egységet kíván nyitni csak ebben az évben, amely az elmúlt nyolc évben a legmagasabb szám, mondta Brolick.

Az éttermeket megvásárló franchise partnereknek az egységeket át kell majd alakítaniuk, a Wendy’s Image Activation arculata szerint. A cég 2020. évig az éttermek 60%-át tervezi így átalakítani illetve átalakíttatni. Összességében három fő lépést kell megtenniük a ’bevásárló’ franchise partnereknek: a meglévő éttermet megvásárolnia, azt átalakítania, majd további egységet nyitnia (más helyen). Mindazonáltal, a Wendy’s vezetősége úgy gondolja, a franchise partnereknek meglesz a szükséges forrásuk, hogy ezt a hármas célt teljesíteni tudják. „A Wendy’s éttermek esetében, a bankszektor jól tudja, mit kell támogatnia finanszírozással,” mondja Todd Penegor Wendy’s CFO. „Ezért úgy gondoljuk, kényelmesen helyzetben vagyunk, hogy megkapjuk azt a finanszírozást, amire a terjeszkedéshez szükség lesz.”

Wendy's flatbread grilled chicken

Wendy's flatbread - grillezett csirkehússal

A vezetőség úgy gondolja, a franchise partnereknek lesz elegendő motivációjuk az új egységek nyitásához. A Wendy’s az elkövetkező években növelni akarja a bevételeit, hogy az egységek átlagos bevétele 2020. évig elérje a 2 mUSD értéket. Ezen kívül a vállalat költségcsökkentést is tervez, hogy az új egységek megtérülését javítsa, és azt is akarják, hogy az éttermek árrése 20%-kal növekedjen.

„Teljességgel meg vagyunk győződve, a franchise partnerekkel folytatott egyeztetések alapján, hogy az új 1.000 egységet meg tudjuk valósítani.” A Wendy’s terve a cégnek azon az új üzleti stratégiáján alapul, hogy a jelentős tőke invesztíció helyett, a részvényesek felé nagyobb készpénz megtérülést generáljanak, és még inkább koncentráljanak a jobban profitáló franchise rendszerre.

T. J.
(forrás: nrn.com)vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.