Hírek, aktualitások

dátum 2010-10-19 idő 10:11

A COOP Csoport álláspontja a válságadóról

A COOP csoport franchise rendszerként működik, közel 700 kis, közepes, illetve nagyvállalkozást tömörít. Ezek eltérő forgalmi nagyságrendűek, de lesznek olyanok, akiket adófizetési kötelezettség terhel. Természetesen senki sem örül egy új adónak, így az érintett vállalkozások sem, különös tekintettel arra a tényre, hogy ezek a vállalkozások vidéki településeken működnek viszonylag alacsony jövedelemtermelő képességgel.

Ugyanakkor a COOP csoport tagjai tudomásul veszik és elfogadják a kormány döntését, mivel úgy ítélik meg, hogy ez középtávon elősegítheti a magyar gazdaság stabilizálását, gyorsíthatja a válságból való kilábalást. A 2011. évi adócsomag egyéb elemeit is figyelembe véve remény van arra, hogy a növekvő vásárlóerő megállítja a kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó csökkenését.

A COOP csoport bízik abban, hogy a kormány komplex gazdaságpolitikai intézkedései eredményesek lesznek. A COOP csoport a kiskereskedelmet érintő válságadó hatásait nem kívánja áthárítani a fogyasztókra. Ezt egyébként a kiélezett piaci verseny sem tenné lehetővé.

A csoport folytatja a korábban megkezdett középtávú fejlesztési programjait, így kiemelten  informatikai fejlesztéseit és a bolthálózat teljes körű megújítását célzó programját is. Célja ezekkel, hogy megőrizze, illetve fejlessze piaci részesedését, megtartsa a csoport több mint harmincezer munkavállalóját.

A csoport a jövőben is támogatja a Magyar Olimpiai mozgalmat és a különböző országos és regionális szintű segélyezési programokat, mint például az árvízkárosultak, illetve a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítését.

Budapest, 2010. október 18.

           Murányi László s.k.                Dr. Zs. Szőke Zoltán s.k.
              Vezérigazgató                                 Elnök
           Co-op Hungary Zrt.                         ÁFEOSZ

forrás: Élelmiszer Onlinevissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.