Hírek, aktualitások

dátum 2013-05-27 idő 15:06

A Gázai övezetben is lehet KFC-t kapni

A csempészalagutaknak köszönhetően már a Gázai övezetben is élvezhetik a rántott csirkeszárnyaikat a Kentucky Fried Chicken amerikai gyorsétteremlánc rajongói. Igaz, több óráig is eltarthat, mire a szomszédos Egyiptomból házhoz jön a megrendelt áru. A palesztin futárok borsos árat kérnek szolgáltatásaikért. Mindez azonban nem csökkenti a keresletet.

Ha valaki csütörtök reggel hatkor szeretne ropogós csirkeszárnyakat enni, akkor már szerda este le kell adnia a megrendelést – írja a Jamama (Galamb) cég Facebook-oldala.

A Jamama egyszerre általában 30 menüt szokott átszállítani a legközelebbi KFC-ből, ami a határtól negyven kilométerre található egy egyiptomi kikötővárosban, el-Arísban. Innen a rafahi határátkelőig autóval viszik az ételt, ami a csempészalagutakon keresztül jut be a Gázai övezetbe. A gázai oldalon felveszik a szállítmányt, az a Jamama gázavárosi központjába kerül, onnan pedig motoros futárok közreműködésével a megrendelőkhöz.

Azóta, hogy a Hamász szélsőséges palesztin szervezet 2007-ben átvette az uralmat az övezet fölött, a terület izraeli kereskedelmi blokád alatt áll. A csempészek az alagutaknak köszönhetően nagyot kaszálnak egy-egy ritka áru beszerzésével. Mivel Egyiptom is szigorúan korlátozza a rafahi határátkelő forgalmát, a Gázai övezet lakosai nem ruccanhatnak át el-Arísba. Egy húszas csomagért a fizetendő összeg eléri a 130 sékelt (27 eurót), ami a duplája az egyiptomi áraknak.

A Gázai övezetben egyáltalán nem működnek gyorséttermek.

index.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.