Hírek, aktualitások

dátum 2013-11-29 idő 11:56

Adventi lélekmelegítő a Borhálóval

Az adventi várakozás időszaka a keresztény ősi mitológia szerint a próbatételek időszaka. Ilyenkor a sötétség terjeszkedik, a kísértő erők befolyása erősödik, így Szent Mihály napjától karácsonyig minden embert próbára tesz Lucifer és Ahrimán a hagyomány szerint. (Kathona Krisztián blogbejegyzése)
 
Advent első hetében a testet, a test érzékeit homályosítják el, hogy a világban nehezebb legyen a saját helyünket meghatározni. A második hét a vágyak növekedéséről, buja túlzásairól szólnak, tehát az ösztönök próbálnak meg uralkodni rajtunk. A harmadik időszak a lelki egyensúly elvesztéséről szól, amikor a rajtunk kívüli erőktől félni, aggodalmaskodni kezdünk. A negyedik hét az illúziók, a misztikum időszaka, amikor keressük önmagunkat, de tudatunkat összezavarják a láthatatlan erők. 
 
 
Karácsonykor pedig a Megváltó megszületésével harmóniába kerülünk önmagunkkal, a külső és a belső erők egyensúlyba kerülnek. Ebben a nehéz időszakban támogatni kell a lelkünket és a testünket is. A bor irányába kissé elfogultan azt mondanám, hogy a téli ünnepeket várva alapvetően két dolog határozza meg az embert: az egyik a forralt bor kérdése, a másik az ünnepi ételsorhoz való pontos, arányos borválasztás. 
Most még az utcai vásáros, hóváró, sál- és sapkaválasztós időszak első harmadában vagyunk, így kardinális kérdés a forralt bor tárgyköre. Nyilvánvalóan vannak premisszák, alapigazságként elfogadott igaz állítások, amelyek már a névvel is lényegében szembemennek. Két ilyen tény, hogy a forralt bor nem forralt, a másik pedig, hogy a forralt bor nem(csak) bor. 
 
 
Szinte mindenki tudja, hogy forralás esetén az aromák és az alkohol elillannak a téli itókából /bár erre vonatkozó kísérleteket még nem olvastam, szerintem még ezt senki sem merte kipróbálni/. Azt is bizton állíthatom, hogy a forralt bor vörös. Kóstolónkon 5:1 arányban győzött a vörös, pedig ugyanazzal a recepttel készítettük. 
Mindenkit bátorítanék arra, hogy ha forralt bor készítésére szánja el magát, akkor válasszon hozzá valamely legalább közepes testtel rendelkező vörösbort. A lőréből összefőzött forralt bor nem fog mámorítóan hatni bonyolult rendszerű ízérzékelő receptorainkra. Meg kell említenem, hogy nálunk egy mérsékelten tanninos 2009-es Villányi Cabernet Sauvignon húzta a forralt boros siker szekerét, valamint a fűszerezés. 
 
Mi narancshússal és frissen reszelt gyömbérrel egészítettük ki a vaníliát nélkülöző alapot. Szegfűszeg, barna cukor, fahéj mehet a nedűbe még, és rövid hevítés után kész is.
 

A Borháló franchise hálózat

 
A Borháló hálózat ars poeticája szerint a hétköznapok borfogyasztásnak is élvezetesnek kell lennie, de ezt az élvezetet nem kell túlfizetni a csomagolás és a többlépcsős kereskedelmi láncolat minden egyes tagjának költség és profitigényének megfizetésével. A Borháló gyors és olcsó kapcsolatot teremt fogyasztó és bortermelő között, a bor tulajdonságainak tartalmi és nem külalaki támogatásával.
 
 
A franchise hálózat biztosítja partnerei számára a piackutatást, - elemzést, új termékek kutatását, az arculat létrehozását, a logisztika felépítést, az értékesítési rendszer, illetve a vevői kapcsolattartás rendszer kidolgozását és megvalósítását. Így a belépő vállalkozások kész koncepcióval rendelkeznek már az üzlet megnyitásának pillanatában.
 
Forrás: borhalo.com
Szerző: Kathona Krisztián
Virtuális kiállító: Borháló Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.