Hírek, aktualitások

dátum 2015-12-30 idő 10:35

Alapjaiban változott a McDonald's koncepció az új hong-kongi éttermükben

A McDonald’s gyorséttermi koncepciót sohasem kellett félteni, hogy képes e kellően megújulni, alkalmazkodni a helyi piacokhoz és általában az eltérő fogyasztói igényekhez. Ám az egészségtudatos trendek a táplálkozásban alapjaiban hangolták a gyorséttermek ellen követőiket, hiszen egészséges étel csak odafigyeléssel, kiváló alapanyagokból készülhet, elfogyasztásuk pedig nyugodt körülmények között történjen.
 
A folyamatos alkalmazkodás miatt általánossá vált a lánc kommunikációjában az egészséges és valódi alapanyagok hangsúlyozása, még hazánkban is. Ám nagyobb piacokon egészen új módon, kísérleti jelleggel új szolgáltatást indítottak. Már évek óta elérhető pár ország nagyobb mekijeiben a Create Your Taste (CYT) szendvics összeállító rendszer. A sorban állás helyett, a vendégtérbe helyezett érintő kijelzőn állíthatja össze mindenki saját maga ízlésének megfelelő szendvicseit. Megadhatja, hogy milyen zsemléből, hány hússal, salátával, sajttal, szósszal stb. kéri a terméket.
 
 
A McDonald’s 40 éves hong-kongi jelenlétét egy egészen új koncepcióval ünnepli, mely sokban hasonlít a CYT szolgáltatásra, viszont messzemenően túlmutat azon, és a hagyományos McDonald’s üzleteken. A McDonald’s Next névre keresztelt egység az Admiralty bevásárlóközpontban nyílt meg. A CYT sima és csirke szendvicsek szabad összeállításán túl saláták szabad összeállítását is lehetővé teszik.
Emellett sokban eltér a hagyományos koncepciótól. este hattól hajnali egyig asztalhoz történő felszolgálás is elérhető, emellett a hagyományos pult, és arculati elemek is a múlté az új üzletben. A vendégek egy nagy üvegfalú pult előtt válogathatják össze az összetevőket, és a piros-arany színvilág is visszafogottabb elegánsabb formát kapott. A dolgozók például fekete egyenruhát kaptak, és a menütáblák is alkalmazkodnak az új designhoz.
 
 
A kész szendvicsek helyben fogyasztás esetén vágódeszkán kerülnek felszolgálásra, a krumplit pedig fritőz kosárra hasonlító tartóban szolgálják fel vendégeiknek. Az elvitelre szánt termékeket természetes hatású papírdobozba rakják. Ebben is eltérnek a hagyományos méretektől: mivel minden termék más méretű lehet, a szendvicseket két részben helyezik a dobozba, így láthatjuk is, hogy miből készült a ránézésre is egészségesebb ételünk.
 
 
Amíg komótosan fogyasztjuk szendvicsünket a telefonunkat is tölthetjük az asztalokon elhelyezett különféle csatlakozókkal.
 
Az új üzlet egyenlőre csak teszt jelleggel üzemel, de ha hosszú távon beválik, szélesebb körben is elterjedhetnek a McDonald’s Next egységek. A központ egyszerre több fronton is kísérletezik az egészségesebb gyorséttermi kínálat kialakításán. Ausztráliában a The Corner nevű egység a McCafe neve alatt is ezt a célt tűzte ki, valamint a kanadai McCafe bolt is.
forrás: businessinsider.com


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.



Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.