Hírek, aktualitások

dátum 2016-08-16 idő 09:48

Aldi ez is, meg az is, és mégsem

A hvg.hu cikke
A cégalapítók, Karl és Theo négy, illetve hat éve meghaltak, igaz, ők a további konfliktusok elkerülése végett már 1961-ben felosztották egymás között a céget Aldi Südre és Aldi Nordra.
 
Theóé lett az északi szárny, amely megőrizte puritán, a hipermarketek áruválasztékának tizedét kínáló diszkontjelleget, míg a déliek – hozzájuk tartozik a magyar lánc – rugalmasabban reagáltak a vásárlói igényekre, hamarabb megkezdték a saját márkás termékek árusítását, és nagy multikkal bővítették partnerkörüket.
 
Északon az átalakításokat csak 2012-ben kezdték meg, náluk is megjelentek az elfogadható áron kínált luxustermékek, a házi termesztésű zöldségek, a saját márkás élelmiszerek. A nyitást és a fejlődést azonban az örökösök közötti viszály gátolja.
 
Theo Albrecht 1993-ban átadta az irányítást fiainak, ifjabb Theónak és Bertholdnak. Utóbbi 2013-ban bekövetkezett halála után özvegye, Babette véget akart vetni a szűkös esztendőknek, de az ifjabb Theónak nem tetszett, hogy az özvegy nagyobb beleszólást akar az ügyvezetésbe, mint amennyi a férjének volt.
 
Babette először ki akarta túrni a család ügyvédjét, Emil Hubert, Theo régi harcostársát, januárban pedig bíróságon támadta meg az idősebb Theo 2010-ben hozott, a cég életét meghatározó döntéseit, mondván, akkor már nem volt ítélőképességének birtokában. Babette nyert a bíróságon, a következmények egyelőre beláthatatlanok.
 
Theo közben megpróbálta kivásárolni az özvegyet, de kosarat kapott. Végül Theo a sajtóhoz fordult, élesen kritizálva Babette és gyermekeinek szerinte költekező életmódját, amit összeférhetetlennek nevezett a családi hagyományokkal. Theo és Babette nem állnak szóba egymással, és ha így folytatódik, annak az Aldi issza meg a levét, az is elképzelhető, hogy az Aldi Nord kettéválik egy északkeleti és egy északnyugati szárnyra – tették hozzá.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.