Hírek, aktualitások

dátum 2016-08-16 idő 09:48

Aldi ez is, meg az is, és mégsem

A hvg.hu cikke
A cégalapítók, Karl és Theo négy, illetve hat éve meghaltak, igaz, ők a további konfliktusok elkerülése végett már 1961-ben felosztották egymás között a céget Aldi Südre és Aldi Nordra.
 
Theóé lett az északi szárny, amely megőrizte puritán, a hipermarketek áruválasztékának tizedét kínáló diszkontjelleget, míg a déliek – hozzájuk tartozik a magyar lánc – rugalmasabban reagáltak a vásárlói igényekre, hamarabb megkezdték a saját márkás termékek árusítását, és nagy multikkal bővítették partnerkörüket.
 
Északon az átalakításokat csak 2012-ben kezdték meg, náluk is megjelentek az elfogadható áron kínált luxustermékek, a házi termesztésű zöldségek, a saját márkás élelmiszerek. A nyitást és a fejlődést azonban az örökösök közötti viszály gátolja.
 
Theo Albrecht 1993-ban átadta az irányítást fiainak, ifjabb Theónak és Bertholdnak. Utóbbi 2013-ban bekövetkezett halála után özvegye, Babette véget akart vetni a szűkös esztendőknek, de az ifjabb Theónak nem tetszett, hogy az özvegy nagyobb beleszólást akar az ügyvezetésbe, mint amennyi a férjének volt.
 
Babette először ki akarta túrni a család ügyvédjét, Emil Hubert, Theo régi harcostársát, januárban pedig bíróságon támadta meg az idősebb Theo 2010-ben hozott, a cég életét meghatározó döntéseit, mondván, akkor már nem volt ítélőképességének birtokában. Babette nyert a bíróságon, a következmények egyelőre beláthatatlanok.
 
Theo közben megpróbálta kivásárolni az özvegyet, de kosarat kapott. Végül Theo a sajtóhoz fordult, élesen kritizálva Babette és gyermekeinek szerinte költekező életmódját, amit összeférhetetlennek nevezett a családi hagyományokkal. Theo és Babette nem állnak szóba egymással, és ha így folytatódik, annak az Aldi issza meg a levét, az is elképzelhető, hogy az Aldi Nord kettéválik egy északkeleti és egy északnyugati szárnyra – tették hozzá.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.