Hírek, aktualitások

dátum 2016-09-29 idő 10:01

Állásért szállást - bejött a McDonald’s programja

A munkaerőhiány leküzdésében az egyik kardinális kérdés a dolgozók mobilitása. A Mc’Donalds ingyen szállást ad azoknak, akik a munkáért hajlandóak költözni - írja a hvg.hu.
 
Szinte biztos, hogy a munkaerőhiány nem oldódik meg magától, miként az is, hogy a béremelés sokat segíthet a helyzeten, de önmagában nagyon kevés. A munkáltatóknak meg kell erőltetni magukat, ha munkaerőhöz akarnak jutni. Új toborzási, kiválasztási technikákra van szükség, és bizony olyan juttatásokat kell nyújtaniuk, amelyek emelik az adott cég ázsióját. Ez nemcsak bért vagy béren kívüli juttatásokat jelent, hanem munkakörülményeket, karrier vagy képzési lehetőséget is, rugalmasságot.
 
 
A McDonald’s Magyarország Kft. még tavaly kezdte az „állásért szállást” programját, amelynek lényege, hogy a cég egy évig ingyen lakhatást is kínál dolgozóinak a fővárosban, valamint a nyugati és a déli országrészekben. Mint azt a vállalattól megtudtuk, Budapesten egy éven át lakbért nem, csak a rezsit kell fizetniük a beköltözőknek, és ezt a modellt vette át az étteremlánc egyik nyugat-magyarországi partnere is.
 
A programban olyan álláskeresőket szólítnak meg, akik lakóhelyükön nem találnak az elképzeléseiknek megfelelő munkalehetőséget, és akik az általuk kínált feladatért a költözést is szívesen vállalják. A lakásokról a vállalat gondoskodik, ezért Budapeste, illetve Budaörsön idén szeptembertől már két apartman házat üzemeltetnek. A vállalatnál hosszú távra tervező, jó teljesítményt nyújtó kollégák esetében a lakhatás ideje meghosszabbítható. A cég szerint ez a program is szerepet játszik abban, hogy folyamatosan tudnak felvenni munkatársakat.
 
A nyugat-magyarországi egységét franchise rendszerben üzemeltető Clear 97 Kft-nek is van „szállás programja”. Először a soproni étteremből 5-6 kollégának biztosítottak szállást, majd keszthelyi egységre is kiterjesztették a programot. Ott főként a megnövekedett nyári forgalommal járó többlet munkaerő-igény lefedésekor jön jól ez a lehetőség. A budapesti konstrukciótól eltérően itt főleg vezetőkről, a vezetői program résztvevőiről van szó. Ők akár egy éven túl is élhetnek ezzel a lehetőséggel, illetve a lakás bérleti díján felül  a rezsit is átvállalja a munkáltató.

forrás: hvg online


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.