Hírek, aktualitások

dátum 2016-09-29 idő 10:01

Állásért szállást - bejött a McDonald’s programja

A munkaerőhiány leküzdésében az egyik kardinális kérdés a dolgozók mobilitása. A Mc’Donalds ingyen szállást ad azoknak, akik a munkáért hajlandóak költözni - írja a hvg.hu.
 
Szinte biztos, hogy a munkaerőhiány nem oldódik meg magától, miként az is, hogy a béremelés sokat segíthet a helyzeten, de önmagában nagyon kevés. A munkáltatóknak meg kell erőltetni magukat, ha munkaerőhöz akarnak jutni. Új toborzási, kiválasztási technikákra van szükség, és bizony olyan juttatásokat kell nyújtaniuk, amelyek emelik az adott cég ázsióját. Ez nemcsak bért vagy béren kívüli juttatásokat jelent, hanem munkakörülményeket, karrier vagy képzési lehetőséget is, rugalmasságot.
 
 
A McDonald’s Magyarország Kft. még tavaly kezdte az „állásért szállást” programját, amelynek lényege, hogy a cég egy évig ingyen lakhatást is kínál dolgozóinak a fővárosban, valamint a nyugati és a déli országrészekben. Mint azt a vállalattól megtudtuk, Budapesten egy éven át lakbért nem, csak a rezsit kell fizetniük a beköltözőknek, és ezt a modellt vette át az étteremlánc egyik nyugat-magyarországi partnere is.
 
A programban olyan álláskeresőket szólítnak meg, akik lakóhelyükön nem találnak az elképzeléseiknek megfelelő munkalehetőséget, és akik az általuk kínált feladatért a költözést is szívesen vállalják. A lakásokról a vállalat gondoskodik, ezért Budapeste, illetve Budaörsön idén szeptembertől már két apartman házat üzemeltetnek. A vállalatnál hosszú távra tervező, jó teljesítményt nyújtó kollégák esetében a lakhatás ideje meghosszabbítható. A cég szerint ez a program is szerepet játszik abban, hogy folyamatosan tudnak felvenni munkatársakat.
 
A nyugat-magyarországi egységét franchise rendszerben üzemeltető Clear 97 Kft-nek is van „szállás programja”. Először a soproni étteremből 5-6 kollégának biztosítottak szállást, majd keszthelyi egységre is kiterjesztették a programot. Ott főként a megnövekedett nyári forgalommal járó többlet munkaerő-igény lefedésekor jön jól ez a lehetőség. A budapesti konstrukciótól eltérően itt főleg vezetőkről, a vezetői program résztvevőiről van szó. Ők akár egy éven túl is élhetnek ezzel a lehetőséggel, illetve a lakás bérleti díján felül  a rezsit is átvállalja a munkáltató.

forrás: hvg online


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.