Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-01 idő 09:39

Amerikai kézbe kerülhet a neves magyar lánc

Francia többségi tulajdonból hamarosan amerikai kézbe kerülhet a Magyar Lapterjesztő Zrt., azaz a Lapker - értesült a Napi.hu. Az év eleje óta folynak a tárgyalások, mely értelmében a francia tulajdonos öt országból vonulna vissza: a kanadai, spanyol, a svájci és a belga piacnak is búcsút intenek. Eredetileg három amerikai pénzügyi befektető érdeklődött, közülük kettő visszalépett, a tulajdonosváltás vélhetően 2015 januárjától történik meg - olvasható a Napi Gazdaság oldalán.

Miután az öt országban meglévő részesedést egyben adnák el, a Magyar Posta Zrt. nem is jöhet szóba vevőként, ám a cég lapterjesztési üzletága akár profitálhat is a változásokból - vélik iparági szakértők. Az új tulajdonos ugyanis - mivel pénzügyi befektetőről van szó - abban lehet érdekelt, hogy minél gyorsabban, minél többért adjon majd tovább szerzeményén.

A Costa Coffee hálózata 1300 angliai és 600 nemzetközi kávézójával igazi sikertörténet, amely folyamatosan növekszik. Jelenleg hazánkban közel 15 egységük üzemel, amelyek az üzlet megkötésével szintén az tulajdonoshoz kerülhetnek. 

napi.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.